Quantcast
guide EVENTS

Oι θρύλοι του hardcore punk, Discharge για πρώτη φορά στην Αθήνα

Tην Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο An Club στα πλαίσια του Vive le Punk Rock festival


Μαρίτα Αλημίση · 2 Νοεμβρίου 2017

Oι βετεράνοι του D-beat hardcore punk, Discharge για πρώτη φορά στην Αθήνα στα πλαίσια του Vive le Punk Rock festival – warm up show την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο An Club.

Oι θρυλικοί Discharge σχηματίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1977 . Ο σκληρός hardcore punk ήχος τους και το ντεμπούτο τους album “Hear Nothing See Nothing Say Nothing” το 1982 , τους κατατάσσει στη δεύτερη γενιά του UK hardcore (UK 82′), μαζί με μπάντες όπως οι G.B.H., Chaos UK , Amebix κ.α.
Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι τους, η αντι – μιλιταριστική τους διάθεση και οι γρήγορες μουσικές εναλλαγές στα τραγούδια τους, έθεσαν τις βάσεις για τα μεταγενέστερα subgenres του Punk όπως Crust punk / D- beat, trash metal και grindcore.

Η μουσική και η αισθητική επιρροή των Discharge φαίνεται ξεκάθαρα όχι μόνο στα μεταγενέστερα υποείδη του Hardcore Punk , αλλά και στο Heavy Metal . Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής τους είναι ότι μεγάλα metal συγκροτήματα όπως οι Anthrax , oι Metallica και οι Sepultura έχουν διασκευάσει τραγούδια τoυς.
Μετά από πολλές αναταραχές και αλλαγές στο line up τη δεκαετία του 1990′ , η μπάντα ξαναενώθηκε το 2001 , και το 2002 κυκλοφόρησε το ομώνυμο album “DISCHARGE”.
Το 2016 οι Discharge , κυκλοφόρησαν το 7ο full length album της καριέρας τους “END OF DAYS” από την Νuclear Blast Records, το οποίο αναδείχτηκε στο #10, του Official UK rock charts.

Μαζί τους:
• Οι Οne last round από τον Πειραιά, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2015 και έχουν στο ενεργητικό τους 2 κυκλοφορίες. Ετοιμαστείτε για να τα σπάσετε μαζί τους σε οld-school hardcore ρυθμούς.
• Οι crust / punks ΕΝ- ΨΥΧΡΩ από την Λευκωσία. Σχηματίστηκαν το 2011 και απο τότε μετρούν αρκετές κυκλοφορίες και live εμφανίσεις.
• Οι ΚΟΝΕPISTOOLI: Φινλανδικό χαρντκορ πανκ πιστο στη συνταγή των αρχών της δεκαετίας του ογδόντα, στο στυλ μπαντων όπως οι Rattus και οι Riistetyt, με μεγάλη έμφαση στο συνδυασμό ρυθμού και μελωδίας. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 και ο πρώτος της δίσκος ειναι στα σκαριά.

Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη μεγάλη punk βραδιά από την 77-82 Punk Rock Team !

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Presale :15€ / Doors : 18€

Εισιτήρια προπωλούνται:
• Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Αθήνα)
• MΠΟΥΚΑ (μαγειρείο) (Σολωμού 29, Αθήνα)

Ώρα έναρξης: 21:00

An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια.

Facebook Event

Best of internet