Quantcast
guide EVENTS

Street Mode: 10 λόγοι για να μην χάσεις το μεγαλύτερο open-air-festival της Θεσσαλονίκης

Από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Διονύσης Παππάς · 9 Αυγούστου 2017

Το Street Mode είναι, όπως όλοι ξέρουμε, ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και σπορ που πραγματοποιείται από το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Και φέτος που μπαίνουμε στον 9ο χρόνο διεξαγωγής και  οι διοργανωτές τα δίνουν όλα και φέτος σαν τον Τσοβόλα.

Σε 3 μέρες πάνω από 50 μουσικές συναυλίες, dj sets, shows και διαγωνισμούς graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning, bmx, skateboarding, longboard, βόλτες με καράβι στον Θερμαϊκό, δράσεις για μικρά παιδιά και πολλά ακόμη θα λάβουν μέρος στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα.  Ακολουθούν 10 λόγοι που θα σας πείσουν να μη λείπετε από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Σεπτέμβρη.

 

Γίνεται στον ομορφότερο χώρο της Θεσσαλονίκης, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τις ιδανικότερες μέρες, ακριβώς μετά τις διακοπές σου.

 

Δεν θα βαρεθείς ούτε λεπτό – οι μέρες σου θα γεμίσουν από μουσική, street art και χορό, freerunning και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

 

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ μεγαλώνει τόσο που χρειάζεται 4 διαφορετικά stages, για να χωρέσει πάνω από 50 συναυλίες με κορυφαία ονόματα σε ροκ, πανκ, χιπ χοπ και ρέγκε μουσική. Κορυφαίοι καλλιτέχνες και απίστευτες μπάντες από κάθε μεριά του πλανήτη, από την Αυστραλία ως την Καλιφόρνια και από τη Νέα Υόρκη ως τα Βαλκάνια, από την Αγγλία, τη Γερμανία και από όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, έρχονται στο Λιμάνι της πόλης για να τραγουδήσουν για σένα

 

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει – όλες οι ελληνικές μπάντες από τα είδη hip hop, punk rock, heavy rock, stoner metal και reggae / dub θα βρεθούν στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή για ένα μουσικό συναπάντημα που ίσως να μη ξαναζήσετε ποτέ!

 

Το φαινόμενο Dubioza Kolektiv έρχεται να ταρακουνήσει συθέμελα το Street Mode Festival στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας! H διασημότερη μπάντα της Ανατολικής Ευρώπης, ξακουστή για τις ξέφρενες live εμφανίσεις της, έχοντας μάλιστα ψηφιστεί ως η Νο.1 μπάντα του 2016 στο Eurosonic festival, από ψήφους ευρωπαϊκών φεστιβάλ, για την καλύτερη live ερμηνεία, επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη και δε θα μείνει τίποτα όρθιο!

 

Ακόμα, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι King Blues! Οι Βρετανοί King Blues βάζουν στο μίξερ το punk με το hip hop, και θα ταρακουνήσουν τη σκηνή του Street Mode Festival όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

 

Η Pe4enkata! Η ταλαντούχα Pe4enkata (Πετσενκάτα στα ελληνικά, κατά κόσμον Adriana Nikolova) από την πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, στα 21 της χρόνια είναι ήδη πρωταθλήτρια beatbox και επαγγελματίας του είδους. Το 2011 κέρδισε το τουρνουά beatbox “Battle for Rhino” και το 2012 το female “Beatbox World Championship”. Μια μοναδική εκτέλεση με μοναδικό όργανο το στόμα, ένα beatbox show που δεν πρέπει να χάσεις.

 

Taking Hip Hop Forward: Όταν το THHF συναντά το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα, τότε η μάχη αρχίζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει! Το ιστορικό THHF επιστρέφει για μία και μόνο ημέρα (την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, από τις 13:30 το μεσημέρι ως και τις 20:30 το βράδυ) και σε συνεργασία με το Street Mode Festival, παρουσιάζουν ένα stage-φωτιά αφιερωμένο αποκλειστικά στην Κουλτούρα του HipHop με τα πιο καυτά battles και εκρηκτικά showcases.

 

Female 1 VS 1 All Style Battle σημαίνει χορός μέχρι τελικής πτώσεως! Μετά την περσινή επιτυχία της πρώτης απόπειρας ever για διαγωνισμό χορού μεταξύ γυναικών, το Female Battle επιστρέφει ακόμα πιο δυνατό. Οι 16 καλύτερες χορεύτριες κάθε είδους (all style) μάχονται για τον τίτλο της κορυφαίας της χρονιάς!

 

DK’s Tour Of Motion: Ο διαγωνισμός του παγκόσμιου πρωταθλητή freerunning Δημήτρη Κυρσανίδη, όπου 5 νικητές κερδίζουν το εισιτήριο τους για το Selection Jam του Red Bull Art of Motion 2017 στην Σαντορίνη, την διεθνή διοργάνωση της Red Bull για το άθλημα του freerunning!

 

Η εμπειρία του Street Mode είναι πάντα μοναδική. Το κλίμα, ο κόσμος, τα χρώματα, η ένταση, οι καλλιτέχνες, ο χορός, η μουσική. Είναι άλλωστε το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Β. Ελλάδας! Be there! 1 – 3 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Best of internet