Quantcast
guide EVENTS

Όλα όσα θα δούμε τις τρεις μέρες του φετινού Release Athens Festival

Tρεις μέρες μουσικής για όλα τα γούστα, σημειώνετε


LUBEN CREW · 30 Μαΐου 2017

To Release Athens είναι το φεστιβάλ που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συναυλιακά καλοκαίρια, αυτό της προηγούμενης χρονιάς και φέτος επιστρέφει για να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Αθήνας.

Για τρεις μέρες η πλατεία νερού θα υποδεχτεί ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες με ένα line up για όλα τα γούστα. Δώστε βάση:

Ημέρα 1η

Release Athens – Day 1

Με ένα Like και δημόσιο Share του παρόντος μπορείς να κερδίσεις μία από τις 2 μονές προσκλήσεις για την πρώτη μέρα του φετινού Release Athens Festival!Release Athens 2017: Röyksopp, Moderat + more Fri 2/6Röyksopp, Moderat, Larry Gus, The Rattler Proxy, Ettenhttp://releaseathens.gr/day1-comingsoon/

Posted by Luben Guide on Dienstag, 30. Mai 2017

Moderat

Ο-πωσ-δη-πο-τε θέλουμε να ξαναδούμε τους Moderat και μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για το συναρπαστικό αυτό τριο, ειδικά μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2016. Οι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι που έδωσαν το “παρών” εκείνο το βράδυ στο Gazi Music Hall πρέπει να κατάλαβαν τον λόγο που ανάγκασε τον Τύπο να τους προσδώσει τον χαρακτηρισμό του “Top Electronic Act” του πλανήτη μέσα στην περασμένη χρονιά.

Το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show που μας προσέφεραν, όπου ήχος και φως έκαναν τους πάντες να λικνίζονται στους ρυθμούς τους, αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην Πλατεία Νερού και το Release Athens 2017. Όσοι δεν ήσασταν το Νοέμβρη στους Moderat καλά θα κάνετε να πάτε την Παρασκευή που μας έρχεται. Όσοι ήσασταν εκεί το Νοέμβρη, τότε ξέρουμε ότι δε χρειάζεται καν η συμβουλή μας.

 

ROYKSOPP

Σα να μην έφτανε αυτό, έρχονται και οι Noρβηγοί Royksopp, ένα από τα μεγαλύτερα δίδυμα της ηλεκτρονικής μουσικής που μας έχουν δώσει στο παρελθόν σκοτεινά ατμοσφαιρικά αλλά και χορευτικά διαμαντάκια. Οι Royksopp έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά την ηλεκτρονική βραδιά της Παρασκευής 2 Ιουνίου.

Οι Νορβηγοί με τα σκοτεινά τους tempo και τις groovy εκπλήξεις τους, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την Κάριν Ντρέηερ Άντερσον των The Knife και Fever Ray και ακόμη πιο πρόσφατα με τη Robyn (που είχε αποτέλεσμα τον χορευτικό ΥΜΝΟ Monument). Η σκανδιναβική ηλεκτρονική μουσική στα καλύτερά της, αλλά δίπλα στη θάλασσα τον Ιούνιο, τι άλλο να πούμε;

 

LARRY GUS

Ο φίλος λάρυγγας θα κάνει πάλι τα θαύματά του πίσω από τα decks και δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να λείπουμε από αυτό που προβλέπεται να είναι ένα πάρτι με πολύ χορό, πολλά samples και ρυθμό από τον εκπρόσωπο της «ρυθμικής ποπ τραγουδοποιίας» όπως λέει, και ο ίδιος.

 

Επιπλέον την Παρασκευή θα παίξουν  και οι The Rattler Proxy οι οποίοι έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν το δικό τους σκοτεινό προφίλ, το οποίο έχει αποτυπωθεί μέχρι στιγμής σε μια σειρά από κυκλοφορίες στην Lurid Music και στην Nutty Wombat Records. Έχοντας συνεργαστεί με μουσικούς, παραγωγούς και remixers όπως ο Timothy J Fairplay,  o Antoni Maiovvi, οι Vox Low, οι Jokers of the Scene, οι Khidja και ο End, το δίδυμο των Μάκη Παπασημακόπουλου και Λουκά Σαββίδη συνεχίζει να εξελίσσεται, με την μουσική τους να ακούγεται σε πλατφόρμες όπως το Beats In Space, το KCRW και το Boiler Room.

 

Εκεί θα είναι και η Etten, η οποία μετά τους Film κυκλοφόρησε δύο εξαιρετικούς σόλο δίσκους το “Lappuggla” (2012) και το “I know you ‘re behind me but I m not scared” (2009), και σε λίγο καιρό κυκλοφορεί τον επόμενο. Ηταν η πρώτη τραγουδίστρια των Film (“No luggage”, 2002,  “Angel B” 2007), έχει συνεργαστεί με πολλούς ακόμα καλλιτέχνες (Mechanimal, Μιχάλη Δέλτα) έχει γράψει μουσική για εικαστικές εκθέσεις, χοροθέατρο, performances.

 

Ημέρα 2η

Παρασκευή 16 Ιουνίου

THIEVERY CORPORATION

Oι Thievery Corporation δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, πόσω μάλλον στο ελληνικό κοινό, με το οποίο υπάρχει εδώ και χρόνια μια αμοιβαία αγάπη. Το συγκρότημα με την εξαιρετικά μπαμπάτσικη δισκογραφία έρχεται για άλλο ένα απολαυστικό live που θα καλιμπράρει μια και καλή την καλοκαιρινή συνθήκη στο μυαλό σου.

 

ARCHIVE

Άλλο ένα Greek Favorite Band , οι Archive, είναι σίγουρα ένα από τα ονόματα που θέλουμε να ακούσουμε την τρίτη ημέρα του Release. Δε χρειάζονται και συστάσεις. οι Βρετανοί επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα για να φωνάξει όλη η πλατεία νερού Fuck You Anyway και να κατεβάσουμε τα απαραίτητα καντήλια για να ηρεμήσει η ψυχούλα μας.

 

KADEBOSTANY

Όμως, και το τρίτο όνομα της 16ης Ιουνίου έχει ήδη μία πολύ ισχυρή σχέση με το ελληνικό κοινό. Οι Kadebostany επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα που τους αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να προέρχονται από έναν… φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από τον Ελβετό παραγωγό Kadebostan, αλλά στον πραγματικό η επιτυχία τους είναι σίγουρα αληθινή.

 

CHINESE BASEMENT

Απλά ακούστε τους Chinese Basement τώρα που είναι ακόμη μικροί. Αυτοί οι Θεσσαλονικείς έχουν ήδη δύο άλμπουμ και είναι έτοιμοι με τη δυναμικότητά τους, την παρορμητικότητά, ρυθμικότητα και θεατρικότητά τους να κάνουν ό,τι γουστάρουν.

 

Ω RAY

To ολόφρεσκο άλμπουμ των omegaray (που ανέβηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες στο youtube) είναι εδώ και αυτό από μόνο του θα μας έκανε να θέλουμε να τους ακούσουμε ζωντανά. Ακόμη περισσότερο τώρα που γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα project του Γιώργου Καρανικόλα (The Last Drive, Blackmail, BLML, Drobs), ο οποίος ηγείται μίας εκλεκτής παρέας που θα μας ταξιδέψει σε έναν ήχο διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Στο ομώνυμο ντεμπούτο τους προτείνουν ένα δικό τους χαρμάνι που πατάει στην ψυχεδέλεια, τη folk και το kraut-rock. Ένα σύγχρονο psych-rock όχημα υψηλών απαιτήσεων και εκλεκτικών συσχετισμών. Στον απόηχο των Amon Duul II, των πρώιμων Floyd και της Νεοϋορκέζικης σχολής των Velvets και των Television,  ερωτοτροπούν με τη folk, τα spirituals και τα blues, δίνοντας ζωή σε ένα πολύ ιδιαίτερο ημίαιμο, προσιτό, άμεσο και άκρως ποιητικό όραμα, όπως το ίδιο το rock ‘n’ roll.

Ημέρα 3η

Σάββατο 17 Ιουνίου

Jamiroquai

Ποιος δε θυμάται άλλωστε τους Jamiroquai, που ανακοινώθηκαν σήμερα ως headliners, πέρα από τις επιτυχίες τους, πρόκειται να κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ, οπότε πέρα από νοσταλγία, οι Jamiroquai θα έχουν και φρέσκα πράγματα να μας δείξουν.

 

Michael Kiwanuka

Μάλιστα, αγαπητοί φίλοι. Ο Michael Kiwanuka, έφτασε με το τελευταίο του άλμπουμ στο νο 1 της Βρετανίας, αλλά και στους τίτλους αρχής της νέας σειράς του HBO, Big Little Lies. Το τελευταίο άλμπουμ του πολλά υποσχόμενου Michael Kiwanuka έφτασε στο νο 1 της Βρετανίας. Ο νεαρός καλλιτέχνης που τάραξε τα νερά της παγκόσμιας σκηνής περισσότερο από κάθε άλλον μέσα στο 2016, δίνει με τη σειρά του μία νέα πνοή στη soul και folk-rock μουσική του σήμερα και έρχεται στην Ελλάδα στο τέλειο timing όπου βρίσκεται στην πλέον δημιουργική του φάση.

 

Πάρτι και να λείπει ο Wax Tailor; Δεν γίνεται. O διάσημος Γάλλος μουσικός / παραγωγός της downtempo / electro hip-hop σκηνής και δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, επιστρέφει το καλοκαίρι μαζί με την μπάντα του με την οποία στήνουν ένα από τα πιο ενεργητικά show που θα δεις. Άλλωστε, παραμένει πρωτοπόρος της electro hip-hop / downtempo σκηνής και το επιβεβαιώνει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση. Με 5 studio και 2 live albums στο ενεργητικό του και εκατοντάδες συναυλίες, προσελκύει θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα μοναδικό μίγμα cinematic hip-hop, soul και funk. Με κομμάτια σαν τα Que Sera“ και “Say Yes ξεσηκώνει το κοινό. Το ίδιο θα κάνει και στις 17/6, αποτελώντας ιδανική προσθήκη σε μία βραδιά όπου ο χορός και το κέφι θα έχουν τον πρώτο λόγο!

Η Σtella είναι ενα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της εγχώριας σκηνής – και όχι άδικα. Όπως και δικαίως έχει μια θέση στο line-up του φετινού Release Athens. Η Σtella είναι  τραγουδίστρια, συνθέτρια, ζωγράφος και, μετά το επιτυχημένο ομώνυμο ντεμπούτο της (2015), με τα πασίγνωστα ραδιοφωνικά hits “Picking Words“, “Made To Attack“, “Detox“, επέστρεψε πριν λίγο καιρό, με το δεύτερο album της, Works For You”, κινούμενη σε παρόμοια μονοπάτια αλλά και εξελίσσοντας τον ήχο της, συνδυάζοντας pop ευαισθησία και ψυχή με ωριμότητα. Πέρα από την προσωπική της δουλειά έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες καλλιτέχνες όπως: Sillyboy, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco και δημιούργησε το συγκρότημα των Chest μαζί με τον Μπάμπη Θεοχάρη.

Best of internet