guide EVENTS

Μιλήσαμε με τον Κυριάκο Μπαλάσκα του Athens Tattoo Convention

..λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής διοργάνωσης – 12 ως 14 Μαΐου στο Γήπεδο TAE-KWON-DO


LUBEN CREW · 8 Μαΐου 2017

To 11ο Athens Tattoo Convention είναι προ των πυλών και ποιος καταλληλότερος να μας βάλει στο κλίμα από τον Κυριάκο Μπαλάσκα, τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το θεσμό.

Συνέντευξη στην Σοφία Λιάπη

Έχουμε για εσάς 2 διπλές προσκλήσεις για κάθε μία από τις ημέρες της διοργάνωσης, δείτε πώς να τις κάνετε δικές σας ΕΔΩ

1. Παρακολουθώντας κάποιος την πορεία σου, άνετα θα μπορούσε να πει πως ανήκεις στους πιο ταλαντούχους και γρήγορα εξελισσόμενους artists στην χώρα. Ποια τα σωστά βήματα για αυτή την επιτυχία;

Αρχικά, ευχαριστώ πολύ. Νομίζω ότι το πιο βασικό απ’ όλα είναι να μην επαναπαύεσαι. Να προσπαθείς κάθε μέρα για αυτό το τιμητικό σχόλιο που μόλις μου έκανες, με το να δίνεις προσοχή σαπό τα πιο μεγάλα θέματα μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια.

2. Από μέλος μια εκ των πιο δυνατών ομάδων στο χώρο του tattoo, ήρθε το δικό σου studio, τα άπειρα ραντεβού και τα τελευταία χρόνια το Athens Tattoo Convention του οποίου και ηγείσαι. Πως έγιναν όλα αυτά και που ‘βρίσκεσαι’ αυτή τη στιγμή;

Πιστεύω τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε γίνει αν δεν αγαπούσα τόσο πολύ το συγκεκριμένο αντικείμενο. Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτό που αγαπάω περισσότερο, έτσι δεν με ένοιαξαν ποτέ οι μήνες ή και τα χρόνια που έπρεπε να δουλεύω ταυτόχρονα πάνω σε όλα αυτά θυσιάζοντας άλλα.

3.Το ATC θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα πιο δυνατά της Ευρώπης, γιατί πιστεύεις έγινε αυτό μιας και οι δυσκολίες μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης δεν είναι και λίγες.

Δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη. Έγινε με επίμονη καθημερινή προσπάθεια. Έπρεπε να κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, να είμαστε και πολύ αυστηροί κάποιες φορές, έτσι ώστε να αποδείξουμε εκεί έξω ότι η Ελλάδα έχει τα φόντα να στηρίξει αυτή τη διοργάνωση τόσο από πλευράς καλλιτεχνών όσο και από την αγάπη του κόσμου προς το tattoo. Το γεγονός ότι πλέον συμμετέχουν οι καλύτεροι tattoo artists του πλανήτη, σε συνδυασμό με τους 35.000 επισκέπτες ανά τριήμερο νιώθω ότι δικαίωσε τις προσπάθειες.

4.Τι πρέπει να περιμένουν φέτος οι λάτρεις του μελανιού και ποιο το βασικό κίνητρο θα είχες εσύ για να πας;

Φέτος είναι η 11η χρονιά, αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις από πλευράς happenings για να υπάρχει πάντα ενδιαφέρον. Ένας λόγος να πας, είτε είσαι καλλιτέχνης είτε επισκέπτης είναι το γεγονός ότι για να πετύχεις συγκεντρωμένα σε ένα χώρο όλα αυτά τα ονόματα θα έπρεπε να ταξιδέψεις εκατοντάδες χιλιόμετρα- αλλά τώρα, βρίσκονται όλα στην Αθήνα, σε μια πραγματική γιορτή του tattoo.

5.Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να ακούσουν όλοι όσοι έχουν σκοπό να βρίσκονται στο BALL Tae Kwon DO 12.13 και 14 Μαΐου;

Το motto μας… it’s always a good day for a new tattoo.

6.Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου θα είναι και φέτος μπροστά αλλά και πίσω από τα booth, τι feedback σου δίνουν οι άνθρωποι του εξωτερικού για το tattoo στην Ελλάδα;

Εντυπωσιάζονται από το επίπεδο της διοργάνωσης, του χώρου αλλά και των ελλήνων πελατών που κλείνουν ραντεβού για tattoo και οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα εκστασιάζονται με το γεγονός ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Μετά το Convention σχεδόν όλοι επισκέπτονται κάποιο νησί ή άλλο μέρος και κάνουν τρελή διαφήμιση της χώρας στα social media τους!

7.Υπάρχει κάτι που φέτος θα δούμε για πρώτη φορά;

Φέτος για πρώτη φορά το Athens Tattoo Convention υποστηρίζει το Make a Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το δικό τους “Αστέρι της Ευχής” και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Make A Wish βοηθώντας να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες.

Επίσης, τέσσερις  live bands θα ξεσηκώσουν τους επισκέπτες μετατρέποντας το convention σε party. Tην Παρασκευή 12 Μαϊου υποδεχόμαστε τους 719 The Band  και αμέσως μετά τους KollektivA, ενώ το Σάββατο έρχονται η Angelika Dusk και οι DeeJay Nic The Band.

Eννοείται ότι στο 11ο Athens Tattoo Convention θα παρευρεθούν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά αναγνωρισμένοι ξένοι tattoo artists.

Τέλος, θα υπάρχει ένας οργανωμένος παιδότοπος για οικογενειακές επισκέψεις.

8.Και τέλος ποιος ο φετινός στόχος της ομάδας αλλά και εσένα του ίδιου;

Να συνεχίσει το Athens Tatto Convention να διαφημίζει τη χώρα και την ελληνική σκηνή του tattoo στο εξωτερικό καθώς μεγαλώνει παράλληλα το αδερφάκι του, Thessaloniki Balkan Tattoo Convnetion αλλά και το Athens Tattoo Expo που γίνονται το Φθινόπωρο.


11o INTERNATIONAL ATHENS TATTOOCONVENTION

12 | 13 | 14 MAΪΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ

 


#​itsalwaysagooddayforanewtattoo!

3 Μέρες…
Άφθονο Μελάνι…
Άπειρα Σχέδια…
Περισσότεροι Aναγνωρισμένοι Ξένοι Τattoo Αrtists από ποτέ
Οι Κορυφαίοι Έλληνες Tattoo Artists…
 Διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ 

Τo Athens Tattoo Convention, το οποίο φέτος ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα festival tattoo της Ευρώπης, ανοίγει τις πύλες του στις 12 – 13 – 14 Μαΐου στο  Γήπεδο ΤΑΕ ΚWON DO – Oλυμπιακός Πόλος Φαλήρου, πιστό στο ραντεβού του με τους ολοένα και αυξανόμενους fans της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας! 
 
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης υπογράφει και φέτος ένας από τους κορυφαίους tattoo artists παγκοσμίως, ο Mike the Athens, o oποίος μας δίνει τα highlights της φετινής διοργάνωσης: 

” Eνδέκατο Διεθνές Φεστιβάλ Δερματοστιξίας. Ένας θεσμός που θα τολμήσω να πω ότι στέφεται με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα, ειδικά τα τελευταία τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στην ποιότητα και την προσέλευση του κόσμου.
Συγκαταλεγόμαστε πλέον στα 5 καλύτερα της Ευρώπης και αν σκεφτεί κανείς πόσο μικρή χώρα είμαστε η προσέλευση επισκεπτών πλησιάζει νούμερα Λονδίνου και Ιταλίας.
Ειδικότερα τα τελευταία πέντε χρόνια, επισκέπτες από το εξωτερικό έρχονται αποκλειστικά για το Athens Tattoo Convention και για να κάνουν tattoo στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους από όλες τις ηπείρους – USA, Europe, Asia, Japan, New Zealand, Polynesia, Australia.
Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε το tattooing στην πιο αυθεντική του εκδήλωση ή μορφή ύπαρξης, όπως διαδραματίζεται στα διάφορα μέρη του κόσμου και με τις ανάλογες τεχνικές.
Κυριολεκτικά η ελίτ των ξένων καλλιτεχνών θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 12-13-14 Μαΐου.
Η τεχνική “Tebori”, παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική, η οποία έχει παραμείνει αναλλοίωτη από το 1600 μέχρι σήμερα, τραβάει το περισσότερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Αντίστοιχα και η πολυνησιακή τεχνική «Τatau» στην οποία οι βελόνες των εργαλείων φτιάχνονται από κοφτερά κοχύλια και δόντια αγριογούρουνου, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί τους. Το αποτέλεσμα της δουλειά τους είναι τόσο ακριβές όσο σύγχρονων «tattoo machiner» .
Σχετικά με τις φετινές ιδιαιτερότητες, έχουμε φροντίσει όλα τα περίπτερα να έχουν εύκολη πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις. Γ
ια πρώτη φορά θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες μας η εταιρεία “Γρηγόρης Μικρογεύματα”. Επίσης, στον χώρο θα υπάρχει ένα προσεκτικά επιλεγμένο catering, cocktail bars, VIP area και ένας οργανωμένος παιδότοπος για οικογενειακές επισκέψεις.
Παράλληλα με τους διαγωνισμούς tattoo θα “τρέχουν” πάρα πολλά events ενώ τα βράδια οι επισκέπτες του ATC θα μπορούν να απολαύσουν γνωστές live bands και επώνυμους καλλιτέχνες στο stage του χώρου.
Γενικά, θέλουμε πάντοτε να έχουμε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τον υπόλοιπο πλανήτη, σε κάθε τομέα.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε καταφέρει να έχουμε τόσο μεγάλα ονόματα από τον χώρο της παγκόσμιας tattoo σκηνής.”

 Μike The Athens

11ο ATHENS TATTOO CONVENTION! H απόλυτη συνάντηση των tattoo lovers, η πιο φαντασμαγορική έκθεση της πόλης! Be there because … #itsalwaystimeforanewtattoo!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Παρασκευή – από τις 14.00 έως τις 24.00
Σάββατο – από τις 11.00 έως τις 24.00
Κυριακή – από τις 11.00 έως τις 24.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ημερήσιο: 10€
Τριήμερο: 20€

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ, Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2, 17 561 Π. Φάληρο
(Απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου)

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ
Α. ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΜ (www.tramsa.gr)
ΣΤΑΣΗ: Αγία Σκέπη
Μπλε Γραμμή: ΣΕΦ – Ασκληπιείο Βούλας | Κόκκινη Γραμμή: Σύνταγμα – ΣΕΦ
Το Κλειστό Φαλήρου βρίσκεται πίσω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο (Village Cinemas)

Β. ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ (www.oasa.gr)
ΣΤΑΣΗ: Αγία Σκέπη
Α1 Πειραιάς – Βούλα | B1 Πειραιάς – Άνω Γλυφάδα | 101 Πειραιάς – Άλιμος/Ελληνικό
130 Πειραιάς – Ν. Σμύρνη | 217 Πειραιάς – Αγ. Δημήτριος (σταθ. Δάφνης)
Τα παραπάνω λεωφορεία εξυπηρετούν μετεπιβίβαση από το σταθμό ΗΣΑΠ Νέου Φαλήρου)
ΣΤΑΣΗ: Φόρος
B2 Ακαδημία – Αγ. Κοσμάς | E22 Ακαδημία – Σαρωνίδα (express)
550 Π. Φάληρο – Κηφισιά | 860 Π. Φάληρο – Νίκαια

Γ. ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
To Κλειστό Π. Φαλήρου (TaeKwonDo) διαθέτει δωρεάν parking

Best of internet