Quantcast
guide EVENTS

GR80s Opening Party στην Στέγη curated by six dogs

Νοσταλγώντας την καλύτερη εποχή. Και με ελεύθερη είσοδο.


LUBEN CREW · 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι εκδηλώσεις της έκθεσης GR80s μεταφέρονται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η ενάρξη τους γίνεται με μία Opening Partάρα curated by six d.o.g.s την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 21.00

Δισκοθέτες: Βουνό / Cult Invaders / Θεοδόσης Μίχος / Mr. Z / Δημήτρης Παπαϊωάννου / Μάκης Παπασημακόπουλος / Έλενα Φαληρέα / Φανταστικοί Ήχοι / Felizol

Είσοδος Ελεύθερη!!!!

*Διαβάστε περισσότερα για όλες τις δράσεις του GR80s στη Στέγη που διαρκούν έως τις 12 Απριλίου: http://www.sgt.gr/gre/SPG1755


16472944_1314176921986116_6410463747606187750_n

Εσύ τι θυμάσαι από τα 80s;
Τι θα κράταγες και τι θα πετούσες; Με ποιο τραγούδι χόρευες ξέφρενα; Ποια αφίσα είχες κρεμασμένη στο δωμάτιό σου; Πού ήσουν το βράδυ του τελικού του Ευρωμπάσκετ; Πού σύχναζες; Φορούσες βάτες; Είχες χορέψει στην ‘Αυτοκίνηση’; Ποιο είναι το ρούχο σου από εκείνη τη δεκαετία που αρνείσαι να πετάξεις μέχρι και σήμερα; Ποιο είναι το χτένισμα που σε κάνει να ντρέπεσαι;

Στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη, η Στέγη σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με άξονα μια έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια του Σπύρου Στάβερη. Η έκθεση κάνει εγκαίνια στις 17 Φεβρουαρίου με ένα αυθεντικό, πολυσυλλεκτικό 80s party σε συνεργασία με το six d.o.g.s. Θυμηθείτε τι ακούγατε στο repeat και χορέψτε μέχρι το πρωί!

Τη βραδιά των εγκαινίων της έκθεσης συμπληρώνουν απόλυτα και δημιουργικά, τα εμπνευσμένα απ’ την αγαπημένη δεκαετία των 80s cocktails και ποτά της Absolut, της Vodka που κάνει τις βραδιές μας αξέχαστες και μοναδικές. Make your 80s nights, Absolut nights!

Κιθαρίστας ή ντράμερ;
Τα ελληνικά 80s δεν ήταν μόνο disco ούτε ήταν μόνο λαϊκά. Ήταν και New Wave, ήταν και Punk, ήταν και Metal. Τη στιγμή που οι πίστες στέναζαν κάτω από μυτερές γόβες και γαρύφαλλα, έφηβοι έλιωναν τα play/rewind στα κασετόφωνά τους κάτω από dark wave αφίσες και οι συνθετητές στα προβάδικα έπαιρναν φωτιά. Αυτά και όλα τα υπόλοιπα, ροκ, instrumental, metal, ελληνόφωνα, αγγλόφωνα και όσα άλλα, θα χωρέσουν στην ίδια βραδιά, όπως άλλωστε χώρεσαν και στην ίδια δεκαετία. Δέκα 80s εξπέρ δισκοθέτες θα εναλλάσσονται στα decks ανά 45 λεπτά, από τις 21.00 μέχρι το ξημέρωμα, καλύπτοντας ένα τεράστιο μουσικό φάσμα, παίζοντας κυρίως από αυθεντικά βινύλια.

Τραγούδια τα οποία είχαν παραχθεί στην Ελλάδα από το 1980 μέχρι το 1989, προφανείς αλλά και απροσδόκητες μουσικές επιλογές θα αναβιώσουν το μουσικό πνεύμα μιας ολόκληρης εποχής, που αγαπήθηκε, τραγουδήθηκε και παρεξηγήθηκε όσο λίγες.

Λίγα λόγια για τους δισκοθέτες:

Βουνό:
Το Βουνό (οι φίλοι τον φωνάζουν Δημήτρη Ιωάννου), είναι ένας από τους πιο παθιασμένους συλλέκτες άγνωστων θησαυρών της αγαπημένης μας δεκαετίας. Μέσα από την σκόνη της σπασμένης ντισκομπάλας του θα ανασύρει ελληνικά italo, disco διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, ελληνικά covers 80s επιτυχιών και UberObscureCult αδάμαντες. Disclaimer: αν βάλετε Shazam θα σας ραγίσει η οθόνη.

Cult Invaders:
Οι Cult Invaders, η θυγατρική DJ Team του Luben.tv, θα εμφανιστεί με ένα set εντελώς διαφορετικό από αυτά που μέχρι τώρα έχουν συνηθίσει να παρουσιάζουν στα ξέφρενα parties που συμμετέχουν. Αυτή τη φορά θα κινηθούν σε 80s synth-pop μονοπάτια για να συνοδεύσουν και να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νοσταλγικό ταξίδι στη δεκαετία που όλοι μας αγαπήσαμε, μιας και θα αναλάβουν το τελευταίο slot για όσο τραβάει το κέφι.

Θεοδόσης Μίχος:
Ο Θεοδόσης Μίχος κοιμάται αργά γιατί είναι ένας από τους ιδρυτές της Popaganda και ξυπνάει νωρίς γιατί έχει πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Best 92.6. Μέχρι σήμερα έχει προλάβει να γράψει ένα βιβλίο (‘Κράτα το Σόου’, εκδ. Key Books) και στις 17 Φεβρουαρίου θα προλάβει να παίξει από Villa 21 μέχρι Τρύπες και από Moot Point μέχρι Μωρά στη Φωτιά.

Mr. Z:
Ο Mr. Z δεν θα μιλήσει για τα φαρδιά πλαστικά ρούχα με τις πολύχρωμες ρίγες που μας έντυναν στο σχολείο. Ούτε για τα μεταλικά θηκάκια στα γυαλινα ποτήρια του καφέ στις καφετέριες, ούτε για πάστες ποντικάκια, ούτε για τα υπέροχα XT 550, ούτε καν για τις φωτογραφίες αγκαλιά με τον Άη Βασίλη στο Παλαιό το Φάληρο. Ο Mr. Z θα μιλήσει για τη μουσική. Τα αμέτρητα βινύλια των 80s με τα ‘ψεύτικα’ drums και τις ποπ μελωδίες. Την κουρασμένη disco, τους Έλληνες ποπ σταρ και τα αλήτικα New Wave. Τα μουσικά 80s, made in Greece. Θα κάνει μια γεναία βινυλιακή επιλογή 45 λεπτών, αφιερωμένη στην δεκαετία της ζωής μας.

Δημήτρης Παπαϊωάννου:
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ένας ταπεινός υπηρέτης της καλής μουσικής. Παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και DJ στην Ιταλία για 12 χρόνια, συνδημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής του βραβευμένου Synch Festival, συνιδιοκτήτης του θρυλικού δισκοπωλείου Θρι Σιξτι, μέλος και creative manager του δημιουργικού studio Fabrika Sonic Arts, από το 2012 ασχολείται επίσης με το καλό αλκοοόλ, cool ανθρώπους και φυσικά φανταστική μουσική στο Σπίτι Cocktail Βar. Στη Στέγη θα παρουσιάσει το πρότζεκτ ‘ΤΣΟΒΟΛΑ ΠΑΙΞΤΑ ΟΛΑ’, ένα εκρηκτικό DJ set βασισμένο σε κρυμμένα διαμάντια Ελλήνων Πασοκτζήδων δημιουργών του ’80, τα περισσότερα των οποίων μήτε τα γνωρίζετε, μήτε τα έχετε ξανακούσει.

Μάκης Παπασημακόπουλος:
Ο Μάκης Παπασημακόπουλος είναι το 1/2 των Rattler Proxy, οι οποίοι αντλούν έντονη έμπνευση από τον ηλεκτρονικό και ‘σκοτεινό’ wave ήχο της δεκαετίας του ’80. Μεγαλώνοντας στα 80s, του άρεσαν οι ταινίες τρόμου, οι ήχοι των συνθεσάιζερ κάθε είδους και ο Τερματοφύλακας Γιατρός. Στη Στέγη θα παίξει για 45 λεπτά, επιλέγοντας σχήματα και ήχους που εφάπτονται στους κάτι-σαν-darkwave ήχους της δεκαετίας, εκεί που τα ρούχα ήταν μαύρα, τα μαλλιά κολλημένα και σε θέση όρθιου πανικού, η καμπούρα έντονη και τα παλτό μακριά. Μπορεί να ακουστεί και κάποια πιο ‘στεγνή’ και απρόσκλητη κιθάρα.

Έλενα Φαληρέα:
Η Έλενα Φαληρέα ασχολείται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία (σπουδές κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, κτλ.). Μετά από μικρή περιπλάνηση σε διαφόρων ειδών δουλειές κατέληξε να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα σε ταβερνεία και πανηγύρια ανά την επικράτεια. Παράλληλα σπούδασε δημοσιογραφία και εδώ και αρκετά χρόνια έχει μια εκπομπή στην Ελληνική Ραδιοφωνία (τώρα στο Δεύτερο Πρόγραμμα), με τίτλο ‘Λαϊκοί δρόμοι’. Στη Στέγη θα διαλέξει κομμάτια που έχουν ταυτιστεί με την σπουδαία αναβίωση του λαϊκού τραγουδιού στα 80s.

Φανταστικοί Ήχοι:
Ο Άγγελος Μπαλτάς δημιουργεί μουσική σαν Φανταστικοί Ήχοι εδώ και μια δεκαετία λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο για την ιδιαίτερη προσέγγισή του σε ένα ευρύ φάσμα μουσικής με βασική αναφορά τον ηλεκτρονικό ήχο. Στο υπόγειο της Στέγης θα ανοίξει τη βράδια με ένα σετ αποτελούμενο κυρίως από soundtracks και ηλεκτρονικά της δεκαετίας του ’80.

Felizol:
O Felizol παρέα με τον Γιάννο θυμάται τα ελληνικά 80s με τον δικό του τρόπο και όχι ακριβώς όπως έγιναν. Αν τον πιέσεις πολύ θα σου μιλήσει για τη σκοτεινή χορευτική πλευρά, την 3η πλευρά των δίσκων. Τη Λένα στην Κυψέλη, τον κρητικό ηλέκτρο Μίνοα του Βασίλη Φώτου, τους Μηχανολόγους στη Γωνία Ερμού και Βενιζέλου, τον Παπαδημητρίου στα Τοπία και στη Ρεβάνς του, τον Χαντζηνάσιο και τη Συμμορία του, τον Γιώργο Θεοδωράκη, Πετσετάκη, Σπανουδάκη στα πιο καλά κρυμμένα νέας εποχής, τον Ζλατάνο με τα Αρτιφίσιαλ, αχ ρε και τον Μάκη τον Πρέκκα.

Best of internet