guide EVENTS

Στο six d.o.g.s παρουσιάζει επί αθηναϊκού εδάφους το νέο της δίσκο η Σοφία Σαρρή την Παρασκευή 3/2

Κερδίστε Προσκλήσεις – Ο δίσκος ονόμαζεται Euphoria, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear και έχει ήδη αποσπάσει θετικότατες κριτικές


LUBEN CREW · 30 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 21:00
Είσοδος: 7 ευρώ
Facebook Event

Άκους πρώτα το δίσκο εδώ και μετά έφυγες για six d.o.g.s.

Κέρδισε 4 μονές προσκλήσεις για το live κάνοντας like και public (!) share αυτό το Facebook Post μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 2/2

15978124_1414760451930917_6504286783926374042_n


Αιωρούμενα θραύσματα γήινης πραγματικότητας μετασχηματίζονται για να αγκαλιαστούν σε μια παράξενη ένωση, γιορτάζοντας τη νέα ευφορική υπόστασή τους, απηχώντας ζωή και μυστικιστικά όνειρα.

Η μουσική της Σοφίας Σαρρή είναι προσωπική, παγανιστική και μαγική. Ένα σύμπαν όπου οι επιλογές χωρίς συμβιβασμούς είναι ευπρόσδεκτες, επιτρέποντας στην κρητική λύρα να αισθάνεται άνετα δίπλα στο αναλογικό synth και στο δαιμονισμένο χτύπημα του διπέταλου.

“Κάθε κομμάτι έχει την ιστορία του” λέει η Σοφία, “ένας ιερός δεσμός με τη φύση, σαν να υπάρχει ένα τοτέμ στο πνεύμα του κάθε τραγουδιού”. To φεγγάρι, ο κούκος, ο λύκος, τα έγχορδα και τα ηλεκτρονικά micro beats μοιάζουν να ενώνονται άψογα με τα άλλοτε εύθραυστα και άλλοτε δυναμικά φωνητικά της Σοφίας, εκδηλώνοντας την παντοδυναμία της φύσης.

Το ταξίδι της Σοφίας στη μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλο. Έχει ερμηνεύσει και συνθέσει για μπάντες διαφορετικού υπόβαθρου, όπως η post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόροι της indie σκηνής της Αθήνας. Αυτή τη φορά το ζητούμενο ήταν να ορίσει και να αφηγηθεί τα μουσικά μονοπάτια που έχει εξερευνήσει μέχρι σήμερα. Να χειριστεί τη φωνή της ως ισότιμο όργανο ανάμεσα στα άλλα μουσικά όργανα και να τραγουδήσει εκ βαθέων το μυστικιστικό παράλληλο σύμπαν της. Πειραματίζεται τόσο με τις παραδοσιακές όσο και με τις σύγχρονες φόρμες, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί το συνοθύλευμα της μαζικής ηχητικής και μουσικής πληροφόρησης που χαρακτηρίζει τη γενιά της.

Δύσκολο να βάλεις ετικέτα στη μουσική της: avant rock με μια μικρή δόση σκανδιναβικού black metal, urban ambient, dark-hop… Τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να την κατηγοριοποιήσουμε καταφέρνει να ξεγλιστρήσει. Όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο από μία καλλιτέχνη της οποίας οι επιρροές απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό σύμπαν και εκφράζονται από την υψηλότερη και βαθύτερη ανθρώπινη ανάγκη: την επικοινωνία.

Το “Euphoria” κυκλοφορεί σε LP, CD και digital album από την Inner Ear.

Σοφία Σαρρή : φωνή
Κώστας Στεργίου : πλήκτρα , ηλεκτρονικά
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Πέτρος Λαμπρίδης : κοντραμπάσο
Γιώργος Κοντογιάννης: κρητική λύρα
Βαγγέλης Παρασκευαΐδης : βιμπράφωνο
Ηχος: Παναγιώτης Χούντας, Αλέξης Χατζηιωάννου

www.sofiasarri.com
www.facebook.com/sofiasarrikira
www.youtube.com/kirakitana
www.inner-ear.gr/catalogue/artist/sofia-sarri/euphoria/

https://youtu.be/OqTw8DeBI3s

 

Best of internet