Quantcast
guide CINE

Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο: Το ελληνικό ντοκιμαντέρ σε μια σειρά προβολών στο Boiler

H New Wave και η Punk σκηνή της Αθήνας του ’80 ζωντανεύει στο στενό της Βλαχάβα, αυτή την Τρίτη 13 Δεκέμβρη


THE NEWSROOM · 9 Δεκεμβρίου 2016

Μια γερή τζούρα της πραγματικότητας της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής του ’80 στην Αθήνα θα μπορέσουν να πάρουν όσοι βρεθούν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Boiler στην οδό Βλαχάβας.

Το “Εδώ δεν υπάρχει Άσυλο” είναι γνωστό σε όλους όσοι έχουν ασχοληθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με την New Wave και Punk σκηνή της Αθήνα. Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Καφαντάρη αποτυπώνει το κυρίαρχο συναίσθημα μιας εποχής μέσα από συνεντεύξεις μελών των συγκροτημάτων του ‘80 και ατόμων που εμπλέκονταν στις μουσικές-κοινωνικές εξελίξεις αλλά και μέσω της ιστορίας μιας γυναίκας που ψάχνει να βρει το χαμένο οικογενειακό της παρελθόν.

asylo

H δημιουργία, η άνοδος και η απότομη κατάρρευση της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής της Αθήνας του 80 αλλά και του κινήματος της νεολαίας που καταπνίγηκε υπόγεια και βίαια προβάλλονται μέσα από το την ταινία είτε με ντοκιμαντερίστικη αλλά και με δραματοποιημένη αφήγηση. Το «Άσυλο» ουσιαστικά είναι μια ταινία μυθοπλασίας που ξαφνικά ανοίγει την κοιλιά της και βγάζει από μέσα ένα ντοκιμαντέρ για να κατανοήσουμε καλύτερα τα όσα λένε τα μέλη των συγκροτημάτων στο κομμάτι του ντοκιμαντέρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 


Boiling Films: No Asylum Here | 13/12 @ Boiler

15385312_10209553560249501_9010977007170844215_o

 

Μέσα από συνεντεύξεις μελών των συγκροτημάτων του ‘80 και ατόμων που εμπλέκονταν στις μουσικές-κοινωνικές εξελίξεις αλλά και μέσω της ιστορίας μιας γυναίκας που ψάχνει να βρει το χαμένο, οικογενειακό της, παρελθόν αποτυπώνεται, στην ταινία, το κυρίαρχο συναίσθημα μιας εποχής (που πέρασε αλλά μοιάζει να είναι ακόμα παρούσα) όσο και κάποιων ανθρώπων που «γεννήθηκαν για να χάνουν, όχι για να διαπραγματεύονται».

Μπάντες που μέλη τους συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ταινία είναι: Anti Troppau Council, Ανυπόφοροι, Αρνάκια, Χωρίς Περιδέραιο, Clown, F.M.Q., Παρθενογένεσις, Stress, Panx Romana, Libido Blume, Cpt Neφος, Flowers of Romance, Yeah!, Yell – O-Yell, Villa 21, Headleaders, South of no North, Not 2 without 3, Metro Decay, Magic de Spell, κ.α.

Περισσότερα στο Εδώ δεν υπάρχει άσυλο και στο http://sportingsucks.blogspot.com/

Σχολιάζουν οι: Παναγιώτης «Κάιν» Παπαδόπουλος, Νάνσυ Βαλσάμου, Νίκος Κοντογούρης και Αργύρης Ζήλος.
Πρωταγωνιστούν: Όλια Λαζαρίδου, Βάσω Καμαράτου, Βιργινία Κλαστάδα, Όλγα Παπαδημητρίου και Στάθης Σταμουλακάτος.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σεναρίου: Μιχάλης Καφαντάρης
Σενάριο – Δημοσιογραφική Έρευνα: Θανάσης Γιαννόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας – Κινηματογράφηση: Νίκος Χανιώτης
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας, Δημήτρης Παπαδάκης
Οπερατέρ: Αντρέας Μανίτης, Ραφαήλ Κομίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αθανασίου
Φροντιστής: Βασίλης Ζερβακάκης
Βοηθός φροντιστή: Γιώργος Παπάζογλου
Τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Κώστας Μάστορης

Επιμέλεια Προβολής: Κατερίνα Π. Τριχιά
Διάρκεια: 110′

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, 00:00

Boiler, Βλαχάβα 9, Αθήνα


 

Best of internet