Quantcast
guide BOOKS & COMICS GUIDE MISC

Καλοκαίρι έντασης και φαντασίας με τα βιβλία των εκδόσεων Κλειδάριθμος

8 βιβλία που θα ανεβάσουν την ένταση κάτω από τις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.


Νίκος Βαζαίος · 28 Ιουνίου 2018

Την ώρα που χαλαρώνεις στην παραλία, τα συναρπαστικά βιβλία των εκδόσεων Κλειδάριθμος που προτείνουμε θα παρατείνουν τόσο πολύ την αγωνία σου που θα χρειαστεί να αναβάλεις για λίγο τις βουτιές ώστε να φτάσεις μέχρι την τελευταία σελίδα.

George R. R. Martin & Gardner Dozois – Επικίνδυνες Γυναίκες

21 ιστορίες φαντασίας και δυστοπίας από αναγνωρισμένες συγγραφείς του είδους με πρωταγωνίστριες ατρόμητες πολεμίστριες, γυναίκες δολοφόνους, ριψοκίνδυνα «κακά κορίτσια», σαγηνευτικές μοιραίες γυναίκες, επαναστάτριες, υπεροπτικές βασίλισσες και τολμηρές καβαλάρισσες δράκων. Κι ανάμεσά τους η βασίλισσα Ραινύρα του Οίκου Ταργκάρυεν από το Game of Thrones, σε μια ακυκλοφόρητη νουβέλα που υπογράφει ο George R.R. Martin, ο οποίος επιμελείται αυτήν τη συλλογή ιστοριών μαζί με τον βραβευμένο επιμελητή και συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Gardner Dozois.

Stephen King – Το Σκοτεινό Μισό

Ο μετρ του τρόμου επιστρέφει με μια ιστορία για το… δυσοίωνο ψευδώνυμο ενός πετυχημένου συγγραφέα βιβλίων θρίλερ, το οποίο ζωντανεύει και διαπράττει μια σειρά από στυγερές δολοφονίες ενοχοποιώντας τον ίδιο. Ο Stephen King μας κλείνει πονηρά το μάτι (έχει γράψει και ο ίδιος βιβλία με ψευδώνυμο) βάζοντάς μας να αναρωτηθούμε σ’ αυτό το «καθηλωτικό μυθιστόρημα με στοιχεία μυστικισμού και θρίλερ» πώς μπορούμε να σκοτώσουμε κάτι που δεν γεννήθηκε ποτέ.

Stephen King – Τέλος Βάρδιας


Η τριλογία με την οποία ο Stephen King έκανε τα πρώτα του, άκρως επιτυχημένα βήματα στο είδος του hard-boiled αστυνομικού μυθιστορήματος, ολοκληρώνεται μετά τα Ο κύριος Μερσέντες και Ό,τι βρεις, δικό σου. Σ’ αυτό το πολυαναμενόμενο φινάλε, ο Μπιλ Χότζες με τη συνεργάτιδά του Χόλι Γκίμπνι αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο μιας σειράς δολοφονιών που μοιάζουν να συνδέονται με τον κύριο Μερσέντες. Όμως, αυτό είναι αδύνατον, καθώς ο Μπρέιντι Χάρτσφιλντ, ο περιβόητος «δολοφόνος με τη Μερσέντες», βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια σε κωματώδη κατάσταση στο δωμάτιο 217 της Κλινικής Εγκεφαλικών Βλαβών Λέικς Ρίτζιον και δεν έχει καμία πιθανότητα ανάρρωσης. Ή μήπως κάτι διαβολικό έχει ξυπνήσει στο δωμάτιο 217;

C. J. Tudor – Ο Άνθρωπος Κιμωλία

«Σκοτεινό σαν τα πιο μαύρα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ» χαρακτηρίστηκε το ντεμπούτο του C. J. Tudor, που περιγράφει ένα παιδικό παιχνίδι το οποίο παίρνει άκρως επικίνδυνη τροπή. Το καλοκαίρι του 1986 μια παρέα δωδεκάχρονων παιδιών πηγαίνει στο πανηγύρι της βρετανικής κωμόπολης Αντέρμπερι. Είναι ο Έντι, ο Γκαβ, ο Μίκι, ο Χόπο και η Νίκι. Ένα μεγαλύτερο κορίτσι τραυματίζεται βαριά στο λούνα παρκ και ο Έντι βοηθά στη διάσωσή της μαζί με τον νέο δάσκαλο του σχολείου, τον κύριο Χάλοραν, τον άνθρωπο-κιμωλία. Όταν ο Μίκι επιστρέφει στο Αντέρμπερι μετά από τριάντα χρόνια, ανακοινώνει στον Έντι ότι θα γράψει βιβλίο για τα γεγονότα του 1986 και ζητά τη βοήθειά του. Την επόμενη μέρα, ο Μίκι βρίσκεται πνιγμένος στο ίδιο ποτάμι όπου είχε πνιγεί και ο αδερφός του.

Carlos Fuentes – Κόμης Vlad

Πόσα ακόμη έχει να προσφέρει η μυθολογία των βαμπίρ και του Δράκουλα; Πάρα πολλά αν καταπιάνεται μ’ αυτήν ο Μεξικάνος Carlos Fuentes, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής. Στην Πόλη του Μεξικού, ο Βλαντ χρειάζεται τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου και ενός κτηματομεσίτη για να ιδρύσει το νέο του βασίλειο. Ο Ιβ Ναβάρο με τη σύζυγό του Ασουνσιόν φαντάζουν ιδανικοί, γιατί έχοντας χάσει πρόσφατα έναν γιο, είναι πολύ πιθανό να αρπάξουν την ευκαιρία να μείνει αιώνια ζωντανό το μοναδικό παιδί που τους έχει απομείνει. Το Κόμης Vlad δεν είναι απλώς ένα μεταμοντέρνο αφήγημα πάνω στη μυθολογία των βαμπίρ, αλλά μια ανατομία της μεξικανικής μπουρζουαζίας και των τρόπων με τους οποίους ο πολιτισμός μας αντιμετωπίζει τον θάνατο.

James Ellroy – Perfidia


Ο μετρ του αστυνομικού μυθιστορήματος με το ιδιαίτερο στιλ γραφής εγκαινιάζει μια δεύτερη Τετραλογία του Λος Άντζελες με φόντο το βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ. Σ’ ένα Λος Άντζελες που κυριεύεται από πολεμικό πυρετό και ρατσιστικό μίσος, η σατανική δολοφονία μιας οικογένειας Ιαπώνων φέρνει κοντά τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους: έναν χαρισματικό αστυνομικό, έναν διεφθαρμένο αρχιφύλακα με τρομοκρατικό παρελθόν, τον μοναδικό Ιάπωνα Εγκληματολογικό της Αστυνομίας του Λος Άντζελες και μια νέα διανοούμενη που αναζητά την περιπέτεια. Μαζί τους θα εξιχνιάσουμε ένα μεγάλο έγκλημα που, με τη σειρά του, εξηγεί το έγκλημα του ίδιου του πολέμου.

Karen Dionne –  Η Κόρη του Βασιλιά του Βάλτου


Το τέταρτο μυθιστόρημα της Karen Dionne ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2017 σε εξειδικευμένα μέσα και όχι άδικα. Η Χελέινα έχει έναν σύζυγο που την αγαπάει και δύο αξιολάτρευτες κόρες, αλλά κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό: είναι ο καρπός της ανίερης ένωσης μιας έφηβης και του βιαστή απαγωγέα της. Πλέον έχει θάψει τόσο βαθιά το μυστικό της ώστε ούτε ο άντρας της γνωρίζει την αλήθεια. Όταν όμως ο παρανοϊκός πατέρας της σκοτώνει δύο δεσμοφύλακες και εξαφανίζεται στους βάλτους, η Χελέινα ξέρει πολύ καλά ότι το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν θα βγάλει πουθενά. Μόνο εκείνη μπορεί να ρισκάρει τα πάντα για να βρει τον άντρα που καθόρισε το παρελθόν και απειλεί να κλέψει το μέλλον της.

Taylor Adams – Χωρίς Διέξοδο


Ένα συγκινητικό αλλά και ταυτόχρονα καταιγιστικό θρίλερ που σε βάζει να αναρωτιέσαι τι θα έκανες για να σώσεις ένα εγκλωβισμένο κορίτσι από τον απαγωγέα του κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η φοιτήτρια Ντάρμπι Θορν ακινητοποιείται από μια ξαφνική χιονοθύελλα σε ένα πάρκινγκ της εθνικής οδού στη μέση του πουθενά. Ετοιμάζεται να περάσει τη νύχτα στο πάρκινγκ, μαζί με άλλους τέσσερις εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν ξαφνικά βλέπει ένα τρομαγμένο μικρό κορίτσι κλειδωμένο μέσα σε ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το κινητό της δεν έχει σήμα και δεν υπάρχει διέξοδος λόγω της κακοκαιρίας. Το μόνο που ξέρει είναι ότι ένας από τους άλλους ταξιδιώτες είναι ο απαγωγέας.

Επειδή ξέρουμε πως δεν κρατιέσαι να διαβάσεις την ακυκλοφόρητη νουβέλα του George R. R. Martin με ηρωίδα βασίλισσα Ραινύρα του Οίκου Ταργκάρυεν από το σύμπαν του Game of Thrones, αλλά και τις άλλες είκοσι ιστορίες που περιλαμβάνονται στη συλλογή Επικίνδυνες Γυναίκες, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος προσφέρουν ένα αντίτυπο του βιβλίου, αρκεί να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό μας. Πήγαινε στα σχόλια, γράψε τον τίτλο του βιβλίου, κάνε tag έναν φίλο ή φίλη σου και περίμενε την κλήρωση για να γνωρίσεις τις πιο συναρπαστικές ηρωίδες που έχεις φανταστεί!

Best of internet