Quantcast
guide BOOKS & COMICS

7 προτάσεις για αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Αντί να ποστάρεις το November Rain, άραξε σπίτι με την βροχή και διάβασε κανένα βιβλίο


Μαρίτα Αλημίση · 17 Νοεμβρίου 2017

Οι εκδόσεις Διόπτρα μας προτείνουν 7 αστυνομικά best seller για να χουχουλιάζουμε μαζί τους τις φθινοπωρινές μέρες. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και διάλεξε αυτό που σου κάνει κλικ. Μετά πήγαινε στα σχόλια, γράψε τον τίτλο του βιβλίου και κάνε tag έναν περιπετειώδη φίλο ή φίλη σου για να το κερδίσεις (αν είναι έξυπνος θα σε ταγκάρει κι εκείνος για να διπλασιάσετε τις πιθανότητες). Η κλήρωση θα γίνει την επόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 12:00 οπότε και θα ειδοποιηθούν οι νικητές.

Χωρίς πρόσωπο


Στο δεύτερο βιβλίο του Ray Celestin μεταφερόμαστε στο Σικάγο του 1928 για να ξετυλίξουμε το κουβάρι τριών φαινομενικά ασύνδετων υποθέσεων στις οποίες, εκτός των άλλων, εμπλέκονται ο Αλ Καπόνε αλλά και ο Λούις Άρμστρογκ.  Οι πρωταγωνιστές του εγκλήματος μέσα στην καρδιά ενός πρωτοφανούς καύσωνα, θάβουν την αλήθεια στα βρόμικα νερά των σφαγείων. Άραγε ποιος θα καταφέρει πρώτος να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς;

Πρωτόγονο ένστικτο


Για τέσσερις μήνες ένα πτώμα παρακολουθούσε τηλεόραση λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν…Την ίδια ώρα, ένα πτώμα βρίσκεται στο χιονισμένο δάσος. Και ένα λασπωμένο κρανίο στο πηγάδι ενός αγροτόσπιτου δίνει νέα τροπή στις έρευνες του επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καταζητείται ο δολοφόνος έξι γυναικών. Ο Jorn Lier Horst δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτό το καθαρόαιμο σκανδιναβικό νουάρ, βραβευμένο με το Petrona Award 2016 ως το καλύτερο αστυνομικό Σκανδιναβικό μυθιστόρημα.

Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος


Τι συμβαίνει όταν σε μια νυχτερινή πτήση δύο άγνωστοι σχεδιάζουν μια δολοφονία; Ένα εξαιρετικό θρίλερ του Peter Swanson ο οποίος μέσα από αιχμηρούς διαλόγους, ανιχνεύει τη φύση του αρχέγονου κακού. Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος Ian Flemming Steel Dagger το 2015 ενώ έχει αποσπάσει το βραβείο μυθιστορήματος των New England Society Book Award για το 2016.

Η τέταρτη πόρτα


Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Μια υποτίθεται στοιχειωμένη σοφίτα θα γίνει το μέρος όπου θα συμβεί μια από τις πιο εντυπωσιακές δολοφονίες όλων των εποχών. Η Τέταρτη πόρτα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία μυστηρίου που θα βρεθούν ποτέ στα χέρια σας, ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου Paul Halter βρίσκεται στη λίστα της Guardian με τα 10 καλύτερα Locked Room Mysteries όλων των εποχών!

Το μπλουζ του δολοφόνου


Ο Ray Celestin επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο του, ακόμα πιο συναρπαστικός, ζωντανεύοντας με έναν μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα της εποχής. Τρεις φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις διαδραματίζονται σε μια πόλη που μαστίζεται από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Στην πρωτεύουσα των μπλουζ και της ποτοαπαγόρευσης, οι πρωταγωνιστές του εγκλήματος θάβουν την αλήθεια στα βρόμικα νερά των σφαγείων. Άραγε ποιος θα καταφέρει πρώτος να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς;

Η ληστεία με το ελικόπτερο


Ένα γρήγορο, καθηλωτικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας ομάδας τεσσάρων νεαρών Σουηδών που διέπραξαν μία από τις πιο θεαματικές ληστείες όλων των εποχών. Ο Bonnier έχει μια κομψή επιδεξιότητα που κάνει τους ληστές πιστευτούς και τον διάλογο ζωντανό. Οι εγκληματίες γίνονται ανθρώπινοι και η ιστορία γρήγορα αποκτά σασπένς. Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά και σύντομα το βιβλίο θα γυριστεί σε ταινία.

Κινούμενη άμμος


Σε ένα από τα πλουσιότερα προάστια της Στοκχόλμης, κάποιος ανοίγει πυρ εναντίον των σπουδαστών μιας σχολής. Όλοι έχουν πέσει νεκροί, εκτός από τη Μάγια. Είναι θύτης ή θύμα; Το νέο δικαστικό θρίλερ της Giolito είναι μια σκοτεινή εξερεύνηση των υπό κατάρρευση κοινωνικών τάξεων της Ευρώπης και του ψυχισμού των εύπορων εφήβων της Σουηδίας. Η Κινούμενη Άμμος βρίσκεται 3η στην κατηγορία Best Mysteries and Thrillers of 2017 στο Amazon.

Best of internet