Quantcast

6 ελληνικές εκδοχές διάσημων video games που είχαμε ανάγκη χωρίς να το ξέρουμε

Τώρα το μπαλάκι είναι στην πλευρά των developers

Τι χρειάζονται τα αγαπημένα μας παιχνίδια για να κατακτήσουν την ελληνική αγορά; Μερικές ιδέες που εμείς πετάμε, κι αν τις ακούνε εκεί στο Silicon Valley μπορεί να τρώνε σύντομα με χρυσά κουτάλια.

Football Manager: Μεγαλοπαράγοντας

Ε ναι, αν είσαι γενικός διευθυντής της Barcelona ή της Bayern, χαίρω πολύ, ξέρω κι εγώ πώς να παίρνω τα Champions League. Τι γίνεται όμως όταν είσαι μεγαλοπαράγοντας σε επαρχιακή ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος; Πόσο πιο ενδιαφέρον είναι αντί να διαπραγματεύεσαι συμβόλαια εκατομμυρίων να πρέπει να παραποιήσεις δελτία ποδοσφαιριστών ή να βρεις τρόπο να μην βοσκάνε τα πρόβατα το γκαζόν του γηπέδου;

Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα λαδώνοντας τον διαιτητή, βάζοντας τον κουμπάρο σου στην τοπική επιτροπή και ξέπλυνε όλο το χρήμα από την «αίθουσα ψυχαγωγίας» σου κλείνοντας για μεταγραφή τον γιο του Τάσου που’χει τα ψημένα τα ορνίθια στην Κομοτηνή. Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

Minecraft: Πολεοδομία Edition

Σε αυτό το DLC, ο παίχτης αναλαμβάνει το ρόλο του πολεοδόμου που πρέπει να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα που χτίζουν οι παίχτες του αληθινού minecraft. Αυτό το παιχνίδι (που λειτουργεί αυστηρά 9.00 με 13.00 καθημερινές) σε βάζει στον συναρπαστικό ρόλο του μηχανικού που πάει να ελέγξει τη νομιμότητα κάθε κατασκευής, κάθε καταπάτησης και κάθε ημιυπαίθριου που κατασκευάζεται στον κόσμο του Minecraft.

Medal of Honor: Θαλαμοφύλακας

To παιχνίδι ξεκινά με μια συναρπαστική αποστολή να πείσεις τη στρατολογία να σε βγάλει Ι4 άοπλο και στη συνέχεια γίνεται ακόμα καλύτερο, με μετάταξη στο Σουφλί, όπου έχεις να αντιμετωπίσεις τις σκληρές δοκιμασίες του θαλαμοφύλακα, όπως να σκουντήσεις τον χοντρό που ροχαλίζει και δεν αφήνει τα κωλοφάνταρα να κοιμηθούν, να αντιμετωπίσεις τη χλεύη του (sic) περίπολου όταν σου την πέφτουν με έφοδο και να αιτηθείς άδεια για να βγεις άνευ αρβυλών στην αναφορά.

Θα καταφέρεις να λουφάρεις όσο περισσότερο μπορείς χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι ή θα καταλήξεις να καθαρίζεις κουράδες σαν όλους τους άλλους;

Forza Horizon Μπουρνάζι

Κωλόφτιαξε το αυτοκίνητό σου, ανταγωνίσου στα πατιλίκια και τις κωλιές τους καλύτερους κάγκουρες και ξύπνα όσο το δυνατόν περισσότερους χρησιμοποιώντας το καινούριο σου στερεοφωνικό, σε αυτό το racing game που σε βάζει στη θέση του ενοχλητικού οδηγού στις σημαντικότερες διαδρομές της Ελλάδας, όπως πχ. την απλωσιά δίπλα στο θέατρο του Λυκαβηττού ή το (συμπληρώστε εδώ μέρος που πάνε κάγκουρες στη Θεσσαλονίκη)

Witcher 4 – Ο Μαγισσάκιας

Φόρεσε τη φουστανέλα +1 και ζώσου με τα ασημένια φυσίγγια σου σε αυτό το βουκολικό RPG, στο οποίο αναλαμβάνεις τον ρόλο του Γκούρα του Μαγισσάκια, που  περιφέρεται στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα κάνοντας μάγια όπως «το κακό το μάτι» και ρίχνοντας κουμπουριές σε βουρβούλακες, στοιχειά και μπαμπούλες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να λύσει την υπόθεση του χαμένου προβάτου του Κοτζαμπάση.

Portal: Οικογενειακό Τραπέζι

Έχεις ευχηθεί ποτέ να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, για να αποφύγεις cringy πολιτικές συζητήσεις, επίμονες ερωτήσεις για το πότε θα παντρευτείς/πότε θα τελειώσεις τη σχολή/πότε θα πιάσεις δουλειά και διηγήσεις από ντροπιαστικές ιστορίες των παιδικών σου χρόνων;

Τώρα η ευχή σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε αυτή την προσομοίωση οικογενειακού τραπεζιού. Λύσε τους γρίφους έτσι ώστε να φας το αρνί χωρίς να χρειαστεί να ακούσεις τις θεωρίες του θείου για την κοίλη γη. Άνοιξε τα σωστά portals που θα σε σώσουν από την άβολη στιγμή που θα πρέπει να μιλήσεις σε εκείνη την ξαδέρφη που θυμάται τα πάντα για σένα και εσύ δεν θυμάσαι το όνομά της και βγες αλόβητος από το τραπέζι γάμου, χωρίς να έχει χρειαστεί να συζητήσεις το ναυάγιο που αποτελεί η ερωτική σου ζωή με κανέναν.

Best of internet