Quantcast

Η Microsoft ετοιμάζεται να κατακτήσει το σύμπαν φτιάχνοντας το Netflix του gaming

Ετοιμάζει streaming υπηρεσία για βιντεοπαιχνίδια

THE NERDSTREAM

19 Μαρτίου 2018

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Τις προηγούμενες μέρες το The Verge φιλοξένησε μια συνέντευξη με τον Kareem Choudhry, δηλαδή τον επικεφαλής του τμήματος gaming cloud της Microsoft. Τι είπε λοιπόν ο Choudhry; Λίγο-πολύ ότι το μέλλον του gaming βρίσκεται στις υπηρεσίες streaming. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα θα υπάρχουν στον πλανήτη 2 δισεκατομμύρια gamers – κι ο στόχος της Microsoft είναι να τους καβατζώσει όλους ανεξαιρέτως. Πώς; Φτιάχνοντας το Netflix των video games.

Ναι, αυτό ακούγεται μια πολύ καλή ιδέα με φαινομενικά εγγυημένη επιτυχία. Φυσικά, δεν είναι ότι την σκέφτηκε μόλις προχτές η Microsoft. Ήδη από τον Φεβρουάριο η Google είχε γνωστοποιήσει τα σχέδιά της για μια συνδρομητική online υπηρεσία game streaming με το όνομα Yeti, όπου τα παιχνίδια θα στρημάρονται από cloud servers της Google σε home κονσόλα χωρίς κατέβασμα σε σκληρό δίσκο, όπως γίνεται πάνω-κάτω στο PlayStation Now της Sony και στο GeForce Nowτης Nvidia.

Αντίστοιχα, το στέλεχος της Microsoft δηλώνει ότι δουλεύουν πάνω σε μια νέα cloud υπηρεσία που θα παρέχει πρόσβαση σε games πολλών διαφορετικών δημιουργών. Οι χρήστες της υπηρεσίας αυτής θα έχουν τη δυνατότητα να στρημάρουν τα παιχνίδια στην συσκευή που θέλουν, όποια κι αν είναι αυτή. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα σήμαινε ότι η Microsoft θα μπορούσε να πείσει τους κολοσσούς του gaming να παρατήσουν τις κονσόλες τους και να κάνουν τα παιχινίδια τους σε διαθέσιμα σε οποιαδήποτε συσκευή.

Όπως και να ‘χει, ετοιμαστείτε να δούμε μεγάλες αλλαγές στο πώς είχαμε μάθει να παίζουμε video games μέσα στα επόμενα χρόνια.

Best of internet