Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Το «City» είναι το all-day στέκι που θα σε ξεκουράσει από τους έντονους ρυθμούς της πόλης

Αυτή η gastropub στο Κολωνάκι κάνει μια ξεχωριστή και προσιτή πρόταση για φαγητό κι έχει ατμόσφαιρα οικεία και ανεπιτήδευτη.


Νίκος Βαζαίος · 17 Οκτωβρίου 2018

Μόλις διαβάσαμε τον κατάλογο του «City», ζηλέψαμε που δεν δουλεύουμε κοντά σ’ αυτό το all-day στέκι του Κολωνακίου: και τι δεν θα δίναμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από τη δουλειά για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να φάμε άγρια χόρτα με μοσχολέμονο, σμυρνέικα σουτζουκάκια με σάλτσα από άνυδρα τοματάκια και μπαρμπουνάκι μαριναρισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο!

Ευτυχώς, η δουλειά κάποια ώρα τελειώνει και το «City» σε περιμένει για να χαλαρώσεις με ένα ιταλικό αφρώδες ή ένα ελληνικό κρασί, να δοκιμάσεις το μενού του φαγητού που κάνει μια διαφορετική πρόταση στην περιοχή με μικρές μερίδες αλά tapas bar και πολύ χαμηλές τιμές και –γιατί όχι;– να μείνεις μέχρι αργά συνεχίζοντας με ποτά και κουβεντούλα με φίλους.

Άλλωστε το περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει με μεράκι οι δύο ιδιοκτήτριες είναι ευχάριστο και ελκυστικό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ: έχουν φτιάξει μια απομίμηση των διάσημων έργων του Piet Mondrian με τις μαύρες γραμμές και τα κίτρινα, κόκκινα και μπλε τετράγωνα, έχουν κρεμάσει στους τοίχους ένα αυθεντικό πόστερ της Marilyn Monroe από αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο αλλά και ανθρωπάκια του Γαΐτη, και, γενικά, έχουν διαμορφώσει το χώρο με καλαισθησία και λιτότητα που δεν κουράζει το μάτι, αλλά έχει χαρακτήρα – επιπλέον έχουν ανοίξει για τους καπνιστές ένα μπαλκονάκι στην πίσω πλευρά, που «κοιτάζει» σ’ έναν χαρακτηριστικά «αστικό» ακάλυπτο.

Η ιδέα τους ήταν να φτιάξουν μια φιλόξενη gastropub, οικεία στην ατμόσφαιρα αλλά και μοναδική στις προτάσεις της. Αυτό το πετυχαίνουν πέρα για πέρα με το μενού, που έχει coleslaw όπως δεν την έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού (με λάχανο, καρότο, κουνουπίδι, γιαούρτι, σπόρους κολοκύθας και παπαρούνας), πατατούλες baby σωτέ σε ελαιόλαδο που τις προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη με topping χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο, χοιρινό μαγειρευτό σε μπίρα, πάπρικα, θυμάρι και σόγια ή παϊδάκια κοτόπουλο γλασαρισμένα με μέλι, λεμόνι και σουσάμι, που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις την ανακουφιστική ουσία του comfort food.

Δίπλα από ένα Spritz κάποιο απόγευμα, που είναι πολύ της μόδας τελευταία, θα βάζαμε μια μεριδούλα με arancini (δηλαδή ιταλικούς ρυζοκεφτέδες), ρολάκια με φέτα μέλι και σουσάμι, και ψητές γαρίδες με αρωματισμένο βούτυρο, και θα απολαμβάναμε το υπόλοιπο της μέρας μας.

Το «City» έχει μια τίμια και καλο-εκτελεσμένη πρόταση για φαγητό που μας ταιριάζει πολύ, έχει τα καθαρά ποτά του και κλασικά κοκτέιλ κι είναι ιδανικό για να αποφορτιστείς από τους αστικούς ρυθμούς – οι παλιότεροι που σύχναζαν στον πεζόδρομο της Χάρητος, θα μας καταλάβουν αν τους πούμε ότι εδώ γράφεται η συνέχεια του ομώνυμου bar που κάποτε ήταν από τα πιο ανεπιτήδευτα και χαλαρά στέκια της πόλης.

Σκουφά 51, Κολωνάκι, 2103646651

Facebook

Instagram

Best of internet