Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Στο Andaman Thai Bar Restaurant στα Πετράλωνα η φάση είναι εξωτική

Ένας κόσμος γαστρονομικών απολαύσεων που αξίζει να εξερευνήσεις


28 Ιουνίου 2018

Ένα τριώροφο γωνιακό κτίριο με χρωματιστή σάλα και χειροποίητα φωτιστικά, έθνικ μουσικές και μια ατμοσφαιρική ταράτσα με θέα το αστικό τοπίο των Πετραλώνων είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό του ταυλανδέζικου Andaman.

Το μυστικό της επιτυχίας του, ωστόσο, βρίσκεται τα εξωτικά του πιάτα καθώς και στα ευφάνταστα cocktails με τα ιδιαίτερα υλικά που μπορεί να βρει κανείς στο μπαρ. Τα πάντα φτιάχνονται εκείνη την στιγμή και προσφέρονται με αγάπη σε προσιτές τιμές σε ένα πρωτότυπο μαγαζί που, όμως, δεν ξεφεύγει από την ανεπιτήδευτη και χαλαρή ταυτότητα της περιοχής.

Το Andaman Thai Bar Restaurant λειτουργεί ως απλό καθημερινό εστιατόριο διαμορφωμένο με εξωτικές χειροποίητες πινελιές και προσωπική δουλειά. Το όνομά του, κατευθείαν από τις νήσους Ανταμάν, επιβεβαιώνει την φράση  “όνομα και πράγμα” καθώς μόλις βρεθείς ανάμεσα στα βιετναμέζικα φωτιστικά, τις πολύχρωμες μαξιλάρες και τις μπαμπού γωνίες, θα ταξιδέψεις νοητά σ’ εκείνα τα μέρη.

Τα πιάτα του είναι μοιρασμένα μεταξύ ταυλανδέζικης και κινέζικης κουζίνας σε ένα αναλυτικό μενού που δίνει τις κατευθύνσεις σε όποιον δεν είναι εξοικειωμένος μ’αυτές τις γεύσεις και πραγματικά αξίζει κανείς να πειραματιστεί και να τα δοκιμάσει. Τα κεφτεδάκια της Ταϋλανδέζας γιαγιάς με φρέσκο κιμά από γαρίδες, κοτόπουλο και γάλα καρύδας, ριζομακάρονα με φρέσκα λαχανικά και γαρίδες, πράσινο κάρι με μελιτζάνες, μπαμπού, αρακά, πιπεριές και γάλα καρύδας  είναι μερικές μόνο από τις homemade συνταγές που θα δοκιμάσεις εκεί και θα σε μεταφέρουν σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, διαφορετικά από τα καθιερωμένα.

Παράλληλα με το φαγητό σου ή μετά το δείπνο σου μην παραλείψεις να επιλέξεις κάποιο από τα εξαιρετικά cocktails του μαγαζιού όπως το Bittersweet Cherry με σπιτικό σιρόπι πράσινης πιπεριάς τσίλι, φρέσκο κεράσι και βότκα ή το Pipi Island με λευκό ρούμι, λικέρ λίτσι και σπιτική μαρμελάδα. Όλα άρτια εκτελεσμένα και δροσιστικά.

Σε κάθε περίπτωση, μην χάσεις την ευκαιρία να χαζέψεις τον ουρανό στην ταράτσα του Andaman Sky από νωρίς το απόγευμα και να τηλεμεταφερθείς σε παραδεισένιους προορισμούς. Άλλωστε Andaman θα ‘πει παράδεισος.

Andaman Thai Bar Restaurant
Πειραιώς 187 Αλόπης 65, Αθήνα
Tηλ: 21 1210 4939

 

Best of internet