Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Μr. Bean Coffee Roasters: Το μικρό καφέ των Εξαρχείων

Τα Εξάρχεια συχνάζουν στο μικρό καφέ και ταξιδεύουν μέσα απ’ το ποτήρι τους σε Κολομβία, Γουατεμάλα, Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο


Μαρίτα Αλημίση · 27 Δεκεμβρίου 2017

Στο Mr. Bean Coffee Roasters, όπως λέει και το όνομά του, τον πρώτο λόγο έχει ο καφές. Όχι μόνο με την έννοια της καθημερινής συνήθειας που σε κάνει να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι το πρωί και να περπατήσεις νωχελικά εώς την Φειδίου και Μπενάκη γωνία. Αλλά και με την έννοια του προσεγμένου speciality espresso bar όπου έχεις την ευκαιρία να “ταξιδέψεις” με διαλεχτές ποικιλίες καφέ από την Αιθιοπία, την Κοστα Ρικα, την Ινδονησία, την Τανζανία ή τη Ρουάντα, να πειραματιστείς με διαφορετικά blends και να γευτείς όλες εκείνες τις γεύσεις που αναδύουν οι κόκκοι οι οποίοι καβουρδίζονται καθημερινά για το μαγαζί από τον Κωνσταντίνο Περπινιά.

Μετά από ένα ταξίδι τους στο Βερολίνο, η παρέα πίσω από το μικρό καφέ των Εξαρχείων, αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό της χώρο και να «παντρέψει» ιδανικά τον ποιοτικό καφέ, την ζεστή και απροσποίητη ατμόσφαιρα με τα σπιτικά γλυκά και τα αλμυρά εδέσματα.

Η διακόσμηση λιτή, το μαγαζί ορθογώνιο και ψηλοτάβανο με κυρίαρχο ξύλο, δυο-τρία ποδήλατα σταθερά ακουμπισμένα απ’ έξω και ένα open bar όπου τα παιδιά κάνουν καθημερινά τα μαγικά τους. Σύμφωνα με την φιλοσοφία τους, εξάλλου, η πολυτέλεια έγκειται στα προϊόντα και όχι στην διακόσμηση.

Έτσι, λοιπόν, είτε προτιμάς έναν μοναδικής προέλευσης espresso, έναν πλούσιο cappuccino με «σωστό αφρόγαλα», είτε την διαφορετική εμπειρία ενός cold brew τις ζεστές μέρες, μία από τις πιο προηγμένες μηχανές παραγωγής καφέ αλλά και τα έμπειρα χέρια των barista εκεί, θα σε ικανοποιήσουν στα σίγουρα. To μαγαζί, άλλωστε, έχει διακριθεί ουκ ολίγες φορές -και δικαίως- για την υψηλή ποιότητα του καφέ του.

Την αγαπημένη ιεροτελεστία συνοδεύουν ιδανικά τα λουκούλεια γλυκά του καταλόγου. Τάρτες, μηλόπιτες, carrot cakes και εξαιρετικό cheesecake με μαρμελάδα κεράσι και σοκολάτα σε περιμένουν καθημερινά μαζί με χειροποίητες μπάρες δημητριακών, διαφορετικούς συνδυασμούς γιαουρτιού με ξηρούς καρπούς και γκρανόλα αλλά και χορταστικά σάντουιτς με φρέσκα, ιδιαίτερα υλικά. Στο Mr. Bean, όμως, μπορείς να βρεις και πολλά ακόμη ροφήματα όπως σπιτική λεμονάδα, διάφορες ποικιλίες τσάι με ευφάνταστα ονόματα και αρώματα αλλά και επιλεγμένες ετικέτες μπύρας και κρασιού.


Αν είσαι βιαστικός, έχεις πάντα την δυνατότητα να πάρεις τον καφέ σου στο χέρι ή φρεσκοκομμένο σε σακουλάκι, σε ευφάνταστη συσκευασία με το logo του Mr. Bean.. Αξίζει, όμως, να βρεις έστω και λίγο χρόνο ώστε να ενημερωθείς για το σημερινό χαρμάνι. Έτσι, θα πάρεις “μαζί σου” λίγη από την χαλαρή και χαρούμενη διάθεση του μαγαζιού αφού το άρωμα του καβουρδισμένου καφέ μαζί με το χαμόγελο των παιδιών που τον σερβίρουν εκεί, θα σου φτιάξουν τη μέρα.

Μr. Bean Coffee Roasters
Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Αθήνα
Τηλ.:21 0381 0899

Best of internet