Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

Falafel House: Ποιοτικό Street Food φτιαγμενο χωρίς κρέας αλλά με πολλή αγάπη

5 διαφορετικά είδη φαλάφελ για κάθε μερακλή είτε απέχει από το κρέας είτε όχι


LUBEN CREW · 15 Μαρτίου 2017

Περπατάς ανέμελος στην Αθηνάς και ξάφνου μια λιγουρά σου τρυπάει το στομάχι. Δεν αγχώνεσαι, κλείνεις τα μάτια και ακολουθείς μια μυρωδιά που σου τρελαίνει τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Ξαφνικά χωρίς καν να το καταλάβεις βρίσκεσαι μπροστά στο ναό του φαλάφελ, και εκεί δεν υπάρχουν δικαιολογίες, γιατί αυτό το σπίτι ικανοποιεί τα γούστα ακόμα και των πιο απαιτητικών, είτε έχεις απαρνηθεί το κρέας είτε απλά αγαπάς την ιδέα ενός ζουμερού, τραγανιστού φαλάφελ.

Και το πιο φοβερό από όλα είναι πως η διαδικασία ενός φαλάφελ μοιάζει σαν μικρή θεατρική παράσταση.. Με σχεδόν χορευτικές κινήσεις τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια από ρεβίθι κάνουν βουτιά στο φρέσκο καυτερό λαδάκι και το τσιτσίρισμα τους σου μουδιάζει τη μύτη.

Ο χώρος είναι προσεγμένος καθαρός και να το πούμε κι αυτό, φοβερά πλακάκια στους τοίχους. Το Falafel House εκτός από στύλ, έχει από όλα (τα είδη φαλάφελ που μπορεί να έχεις φανταστεί.)

Υπάρχουν 5 διαφορετικά είδη φαλάφελ αλλά και σαλατούλες για όσους δυστυχώς γι’αυτούς κάνουν δίαιτα. Όλα συνδυασμένα με ελληνική μπυρίτσα ή ακόμα και χυμό, θα σε κάνουν και εσένα groupie της φαλαφελικής γαστρονομίας.

Πρώτον, οriginal Falafel για εσένα που επιμένεις παραδοσιακά. Χειροποίητο τραγανό φαλάφελ, σως απο ταχίνι, χούμους, ντομάτα, φρεσκοκομμένο μαρουλάκι και πίκλες για το κάτι extra σε μεταφέρει σε κάποιο σημείο της Μεσογείου με την πρώτη κιόλας μπουκιά.

 

Δεύτερον, Mexican Falafel γιατί όταν οι Αραβικές και οι Μεξικάνικες γεύσεις συναντιούνται όλα μπορούν να συμβούν. Φαλάφελ, πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα, χρωματιστές σοταρισμένες πιπεριές και φρέσκια ντομάτα, είναι αυτό που δεν περίμενες αλλά έγινε το καινούργιο σου κόλλημα.

Τρίτον, American Falafel και γιατί όχι άλλωστε; Ζουμερό αλλά και ελαφρύ, με φαλάφελ, σως μαγιονέζας με ψιλοκομμένο λάχανο άσπρο αλλά και κόκκινο, γιατί το χρωματάκι πάντα κάτι δίνει, φρεσκοκομμένο μαρούλι και ντομάτα για την δροσιά. Τι άλλο θες;

Τέταρτον, Babaganouj Falafel ή αλλιώς ένας κακομαθημένος μπαμπάς που σίγουρα έχει παραπάνω απαιτήσεις. Φαλάφελ, ψητή μελιτζάνα ψιλοκομμένες φρέσκιες πιπεριές αλλά και μαϊντανός, σως ταχίνι, δυόσμος, ντομάτα και αγγούρι είναι η απάντηση στους απανταχού κακομαθημένους μπαμπάδες.

Και τέλος, η πρόταση του σεφ. Το φαλάφελ ονόματι House Falafel: δροσερή σως γιαουρτιού, φρεσκοκομμένο μαρούλι, αγγούρι ,ντοματούλα και λίγο δυόσμος για να ολοκληρώσει μια πρόταση που σίγουρα δεν θες να αρνηθείς.

Το υγιεινό χορτοφαγικό ποιοτικό αλλά και ταξιδιάρικο Φαλάφελ σε περιμένει στην Αθηνάς στον αριθμό 23. Τι το σκέφτεσαι, σου αξίζει.

Και επειδή εκτός από καλοφαγάδες είμαστε και κιμπάρηδες το Falafel House κληρώνει ένα ολόκληρο γεύμα για δύο με τα όλα του: δύο Φαλάφελ της επιλογής σας, σαλάτα, μπυρίτσα ή και χυμούλη. Μπες εδώ για λεπτομέρειες.

Πάρε το κολλητό σου, το άλλο σου μισό ή το συμπαθητικό αφεντικό σου και πάτε να ερωτοτροπήσετε Μεσογειακά.

 

Extra tip Το χορτοφαγικό όνειρο των ημερών: Η φοβερή Φάβα-falafel με ψιλοκομμένο φρεσκοκρεμμυδάκι, μαϊντανό, πίκλες, σουμάκ και όπως πάντα τέσσερα τραγανά φαλάφελ.

Falafel House

Αθηνάς 23, Αθήνα
Τηλ: 21 0323 4183
Site: http://www.falafelhouse.gr/
[email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/FalafelHouseAthens/

Best of internet