Quantcast
guide EVENTS

To Meet Market 2021 ξεκινάει αυτή την Παρασκευή, για ψωνίζετε Χριστουγεννιάτικα δώρα ως το το 2023

Η αγαπημένη μας μετακινούμενη αγορά της Αθήνας είναι και πάλι εδώ για τα Χριστούγεννα, πιο γεμάτη καλούδια από ποτέ


LUBEN CREW · 10 Δεκεμβρίου 2021

Έτσι όπως έχει πάει το πράγμα με το κλίμα, δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς ίχνος κρύου. Αυτό, οκ, μπορούμε να το συνηθίσουμε. Μέχρι και καμήλες στη φάτνη μπορούμε να συνηθίσουμε, αφού είμαστε καθ οδόν για να γίνουμε Σαουδική Αραβία. Αυτό που δε θα μπορούσαμε με τίποτα να συνηθίσουμε είναι γιορτές χωρίς δώρα.

Από κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν κινδυνεύουμε. Η νομαδική αγορά της Αθήνας που έχουμε αγαπήσει εδώ και τόσα χρόνια είναι και πάλι εδώ, ώστε να μας δώσει την τέλεια ευκαιρία για βόλτα και την ακόμα πιο τέλεια ευκαιρία για ξελάσπωμα, αν δεν έχουμε ψωνίσει δώρα. Αυτό είναι το Market Market, το οποίο από τις 10 έως τις 19 Δεκεμβρίου θα αράζει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι! Περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, με τις δημιουργίες να έχουν μοιραστεί σε δύο κύκλους: Ο πρώτος θα είναι διαθέσιμος από την Παρασκευή 10 εως και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ενώ ο δεύτερος από την Τετάρτη 15 ως και την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

Χρειάζεστε μερικές δεκάδες ονόματα; Τα έχετε:

Hand-Designer Clothes & Vintage:

Bacana, Busters, Eating the Goober, Fabric Republic, Joanna Misseli, Kadó Handmade, Mia.Laurina, mf couture, Nale fashion, OR Handmade, OtKutur, Siel, Square, sTeehos, Συνartησίες, Unknown Territory, Vaso Voulgari, Xana

Kids & Toys:

Beaver’s Wooden Toys, CooCootales, Cow Makes Moo, Educademy, Jellykids, I love bows, Macaw Kid, Mamuka Handcrafts, My Tiny Box, Navy Tree, Starflings, Tilou Kids, Twin Dreams, YAZ

Kids & Toys:

Beaver’s Wooden Toys, CooCootales, Cow Makes Moo, Educademy, Jellykids, I love bows, Macaw Kid, Mamuka Handcrafts, My Tiny Box, Navy Tree, Starflings, Tilou Kids, Twin Dreams, YAZ

Kids & Toys:

Beaver’s Wooden Toys, CooCootales, Cow Makes Moo, Educademy, Jellykids, I love bows, Macaw Kid, Mamuka Handcrafts, My Tiny Box, Navy Tree, Starflings, Tilou Kids, Twin Dreams, YAZ

Mind, Body & Soul:

BAMBOOmaki, Bee Naturalles, Βόρεια Έυβοια Ζώσα Μνήμη, Bric a Brac, GLO, Greenpeace, Grandma’s Drawer, Ichnos Soap, Lavandula, Melissafarm, Nymfes Cosmetics, Sabahat, Soaping Therapy, Unitas, Valsamon, Zest Natural Cosmetics

Art, Books, Objects & Home Deco:

Biskoto Studio, Bookla, Coocoovaya, Curious Attic, Demi Handmade, Dream Big Story, Εν ψυχρώ studio, Fotini Tikkou, In A Jar, Inlenso, Ioulia Geraskli Ceramic Lab, Κουραφέλκυθρα, Kyri Ceramics, Little Miss Grumpy, Made by Tifi, Myrto Lykopoulou, OZ Pottery, Pots & Plants by 2bmt, Pretty World, pros:kalo, Quixotic, Stoned, The Concrete Job, Think Pig, The Albayr Woodshop, Typart, Vintage Trip, Yi ceramics

Το soundtrack για τα ψώνια σας θα το εξασφαλίσουν οι  DJs του Meet Market που θα διαδέχονται ο ένας τον άλλο κάθε δύο ώρες. Εκτός από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες, στην αγαπημένη σας αγορά θα μπορείτε να βρείτε καφέ (από το MOTIV ), ποτά, κοκτέιλς (από το Dogtooth) και το πιο νόστιμο street food –  από ινδικό και burger μέχρι φαλάφελ, γλυκά και παγωτό. Επίσης, θα υπάρχουν και άφθονοι πωλητές με προϊόντα σε όλο το φάσμα και για κάθε γούστο στο πεδίο της (εκλεκτής) γεύσης. Κι όταν λέμε άφθονοι, το εννοούμε:

Tasting Corner:

‘Αγρια Νομή, Agroktima Drosou, Αριάδνη, Chocome, euzoiasgi, Kakau Worship, Καρυοθραύστης, Kallidromo, Μελισσοκομία Μέντης, Midnight Circus Gypsy Brewing, Nami Βanana Farming, NOMH, Pastaboukis, Posidonio Aeginas, ΣάΟΣ – χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα, Sparoza, Sourmena, “Το Δισάκι” Ελληνικό Φυστικοβούτυρο Θράκης

Street Food & Drinks:

Dolce Far Niente, Dogtooth Cocktail Bar, Falafeladiko, Food Truck, Glühwein Time, IDEAS LAB, Motiv Coffee Shop, Poncho Tacos, Royal Curry House, Signora, Waffle Batter, Warehouse Wine Bar

Και φυσικά, θα είμαστε κι εμείς εκεί. Μιλάμε για το αγαπημένο μας Busters, το οποίο θα έχει την τιμητική του με το δικό του περίπτερο. Εκεί θα μπορείτε να βρείτε όλα τα πραγματάκια που διατίθενται μέσω αυτού: Δηλαδή τα Tsili Shop, Tsouvelas Shop, Κουραφέλκυθρα Shop και φυσικά Luben Shop προϊόντα του.

Η βόλτα (και τα ψώνια) δεν είναι όμως μόνο για τους μεγάλους. Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους, και πιο συγκεκριμένα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια & workshops εντελώς δωρεάν.

Μερικές από αυτές τις δραστηριότητες είναι οι εξής (απλά χρειάζεται τηλεφωνική κράτηση θέσης στο 6972609567):

Fundastick Performing Arts: Juggling & Bubble Show

Σάββατο 11/12 | 14:30-16:00

Σάββατο 18/12 | 14:30-16:00

Η Fundastick Performing Arts έρχεται στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market για δύο Σάββατα (11 & 18/12)! Ετοιμαστείτε για απίθανα ζογκλερικά και γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες σε ένα διαδραστικό show για όλη την οικογένεια!

ΠαιΖΩντας

Κυριακή 12/12 | 16:00 – 19:00

Κυριακή 19/12 | 14:00-17:00

Οι ninja της περιπέτειας, κατά κόσμον γνωστοί ως ΠαιΖΩντας, αφήνουν για μια μέρα τις εξορμήσεις στη φύση και έρχονται για δύο Κυριακές (12 & 19/12) στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market! Από mega jenga και ισορροπία σε high line έως καφασοαναρρίχηση και σκαρφαλώματα επιστρέφουν γεμάτοι όρεξη για διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά, που συνδυάζουν αρμονικά το διασκεδαστικό παιχνίδι με τη βιωματική μάθηση.

Doodle Art Workshop by Imaginary Rooms

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 

Group A Ηλικίες Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού: 18.00-18.50

Group B Ηλικίες Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού:  20.00-20.50

Το Imaginary Rooms ετοίμασε ένα μοναδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής Doodle Art για τους μικρούς μας φίλους που θα παρευρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market την Κυριακή 19/12!

«Χριστουγεννιάτικες Doodleοαφηγήσεις!»

Ποιος εφευρίσκει και σχεδιάζει τα δώρα του Άη Βασίλη; Πώς είναι πραγματικά οι καλικάντζαροι; Είναι αλήθεια ότι οι τάρανδοι στον ελεύθερο χρόνο τους ζωγραφίζουν κι αυτοί Doodles; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες του Άη Βασίλη και τι θα ζωγράφιζαν οι καλικάντζαροι αν ήταν σήμερα μαζί μας; Είναι αλήθεια ότι είναι κι αυτοί στο Χριστουγεννιάτικο Meet Market και μας παρακολουθούν στα κρυφά; Αυτά κι άλλα πολλά θα εικονογραφηθούν από εμάς και τους αγαπημένους μαρκαδόρους! Μια εμπειρία που δεν απαιτεί ταλαντούχους ή μη δημιουργούς, παρά μόνο ορεξάτα παιδιά, έτοιμα να απογειώσουν τη φαντασία και το χιούμορ τους!

To Imaginary Rooms είναι το δημιουργικό studio που απαρτίζεται από τη γραφίστα και character designer Νάντια Στασινού και τον αρχιτέκτονα και street artist Μανώλη Ηλιόπουλο. Στόχος τους είναι να μεταδώσουν “Έμπνευση στη Σύγχρονη Οικογένεια” μέσα από Workshops, Εικονογραφήσεις και Τοιχογραφίες.

Είπαμε ότι οι δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους θα είναι δωρεάν; Γιατί δωρεάν θα είναι γενικώς η είσοδος στο Meet Market, δηλαδή. Μάλιστα, την Παρασκευή 10/12 που είναι τo opening, όλοι οι επισκέπτες θα κεραστούν ένα ποτηράκι με το ζεστό κρασί Glühwein, το ορθόδοξο. Επίσης, ειδικά για εκείνη τη μέρα, τη μουσική επιλέγει ο Pepper Radio 96.6 και ο Dj Snatch!

 

Οι γενικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε είναι οι εξής:
Τhe Meet Market – 10 Μέρες Χριστουγέννων στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
📍Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα, 10553
📅Παρασκευή 10 – Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 2021
🕐Ωράριο Λειτουργίας: (Καθημερινές 18:00 – 22:00 & Σαββατοκύριακα 12:00 – 22:00)
•Παρασκευή 10/12 | 18:00 – 22:00
•Σάββατο 11/12 & Κυριακή 12/12 | 12:00 – 22:00
•Δευτέρα 13/12 – Παρασκευή 17/12 | 18:00 – 22:00
•Σάββατο 18/12 & Κυριακή 19/12 | 12:00 – 22:00
*ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ*
Κι επειδή γύρω μας υπάρχει και μια πανδημία, έχετε υπόψη τα εξής:

❗ΠΡΟΣΟΧΗ❗

Mε στόχο να δημιουργήσουμε μια ασφαλή εκδήλωση και σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για να επισκεφθείτε το Meet Market στο Αμαξοστάσιο, θα πρέπει να προσκομίσετε ένα από τα παρακάτω διακαιολογητικά στην είσοδο:
Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
*Oι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών δύναται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).
**Τα παραπάνω μέτρα ενδέχεται να υποστούν τροποποιήσεις όσο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες.
Είστε έτοιμες και έτοιμοι να τα δείτε όλα αυτά;

Best of internet