Quantcast
guide EVENTS

PIY: Η γιορτή της μεταξοτυπίας επιστρέφει για 7η χρονιά

Τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y. (Print-it-Yourself) απευθύνονται σε δημιουργικούς ανθρώπους κάθε ηλικίας με διάθεση και περιέργεια για τις χειρωνακτικές τεχνικές εκτύπωσης


LUBEN CREW · 5 Φεβρουαρίου 2020

Η τέχνη της μεταξοτυπίας όχι απλά υπάρχει ακόμη, αλλά ζει και βασιλεύει. Καλύτερη απόδειξη από τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y. (Print-it-Yourself) Seminars & Workshops, τα οποία θα είναι μαζί μας για 7η χρονιά, δεν υπάρχει. Για να πειστεί κανείς, αρκεί μια ματιά σε κάποια από τα δείγματα γραφής των προηγούμενων χρόνων:

Η γιορτή της μεταξοτυπίας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2020. Στο εγχείρημα συμμετέχουν μάλιστα και οι αγαπημένοι μας Fuzz Ink, υπεύθυνοι μεταξύ άλλων και για τα μπλουζάκια του Luben που υπάρχουν εδώ. Όπως αναφέρει λοιπόν το δελτίο τύπου:

«Τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας  P.I.Y. (Print-it-Yourself) Seminars & Workshops επιστρέφουν για έβδομη χρονιά στις 22 Φεβρουαρίου 2020.
Η μεταξοτυπία, μια από τις αρχαιότερες εκτυπωτικές μεθόδους, χρονολογείται πριν από την βιομηχανική επανάσταση και υπάρχει στην ζωή μας μέχρι και σήμερα. Σαν επαγγελματίες του χώρου και ως άνθρωποι που αγαπάμε αυτή την τέχνη σας προσκαλούμε να δουλέψουμε, να πειραματιστούμε και να μάθουμε καινούργια πράγματα μαζί.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε δημιουργικούς ανθρώπους κάθε ηλικίας με διάθεση και περιέργεια για τις χειρωνακτικές τεχνικές εκτύπωσης, χωρίς να απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση πάνω στο αντικείμενο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον κόσμο της μεταξοτυπίας τόσο στην παραγωγική όσο και στην καλλιτεχνική πλευρά της. Μέσα από ομιλίες και θεωρία θα περάσουν από όλα τα στάδια της τεχνικής μέχρι την εκτύπωση του δικού τους σχεδίου σε χαρτί και ύφασμα.

Το P.I.Y. διαρκεί 4 σαββατοκύριακα και σκοπός του είναι να μεταδώσει την τέχνη της μεταξοτυπίας με τον πληρέστερο και πιο πρακτικό τρόπο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και διασκεδαστική εμπειρία.

Το πρόγραμμα του P.I.Y. περιλαμβάνει την εκμάθηση της βασικής θεωρίας της μεταξοτυπίας, εργαστήρια σχεδιασμού για μεταξοτυπία, καθώς και εργαστήρια εκτύπωσης σε ύφασμα και χαρτί. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τυπώσουν τα δικά τους σχέδια στα υλικά της επιλογής τους (χαρτιά, υφάσματα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί) χρησιμοποιώντας όσα χρώματα και όσους διαφορετικούς συνδυασμούς θέλουν στην διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας εκτυπώσεων.»

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του P.I.Y.  και στην σελίδα του στο Facebook.

Best of internet