Quantcast

Γιορτή του Σινεμά: Τι να δείτε σήμερα που όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν είσοδο με των 2€

ΤΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ;

THE NERDSTREAM

26 Οκτωβρίου 2023

Έγινε πέρσι μια φορά, φίλες και φίλοι, κι επειδή πήγε γαμιώντας επανήλθε και φέτος. Μιλάμε βέβαια για την Γιορτή του Σινεμά, τη μέρα που όλες οι προβολές σε όλα τα σινεμά σε όλη την Ελλάδα έχουν εισιτήριο 2 ευρώ ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αν μας ρωτάτε, ο κινηματογράφος θα έπρεπε να προστατεύεται και να επιδοτείται δημόσια ως βασική πολιτιστική ανάγκη και κοινωνικό αγαθό (όπως και γενικότερα οι τέχνες) και αυτή να ήταν η στάνταρ τιμή του εισιτήριου αντί για τον σχεδόν διψήφιο αριθμό που κοντεύει να φτάσει πλέον. Αλλά οκ, ας ξεκινήσουμε από μία μέρα και βλέπουμε.

Σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει χαμός στα σινεμά με μεγάλες ουρές και απανωτά sold out, οπότε καλό είναι να κάνετε τα κουμάντα σας τώρα που είναι νωρίς και να κλείσετε έγκαιρα (και ιδανικά ηλεκτρονικά) τα εισιτήριά σας για τις προβολές. Κι αν αναρωτιέστε τι να δείτε, έχουμε μερικές ιδέες:

Νέες κυκλοφορίες

Πρώτη επιλογή ο νέος Martin Scorsese προφανώς, γιατί δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Ενώ από σήμερα έχουμε και νέο David Fincher στα σινεμά, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει ακουστεί όσο θα έπρεπε.

Παράλληλα, συνεχίζει να παίζει το Anatomy of a Fall που φέτος κέρδισε Χρυσό Φοίνικα και αξίζει να δείτε γιατί είναι ταινιάρα.

Όπως και το Past Lives που συνεχίζει να ραγίζει καρδιές και να πηγαίνει καρφί για τα Όσκαρ.

Και να σημειώσουμε επίσης ότι αξίζει να τσεκάρετε το έξυπνο γερμανικό σχολικό δράμα/δικαστικό θρίλερ The Teachers’ Lounge αλλά και το επικών διαστάσεων Ξερά Χόρτα του Nuri Bilge Ceylan για τους πιο υπομονετικούς (που πάντα ανταμοίβονται).

Κλασικές επανεκδόσεις

 

Άμα θέλετε κλασικές κινηματογραφικές επιλογές τότε τσεκάρετε το σινεμά Ατενέ στα Πατήσια που σήμερα έχει σοβιετικό double bill με Soy Cuba του Mikhail Kalatozov και Amlet του Grigori Kozintsev (αριστουργήματα αμφότερα).

Για ακόμα πιο πατροπαράδοτα classics το Studio New Star Art στην πλατεία Αμερικής έχει σήμερα μαραθώνιο με Νονό του Coppola, Θεώρημα του Pasolini, Ουγκέτσου Μονογκατάρι του Mizoguchi και Πολίτη Κέιν του Welles.

Ελληνικό σινεμά

Τέλος, αν θέλετε να στηρίξετε ελληνικό σινεμά, τότε το Cinobo έχει να σας προτείνει έναν μαραθώνιο στο σινεμά Αλεξάνδρα στην Πατησίων με πρόσφατες εγχώριες κυκλοφορίες του τελευταίου διαστήματος όπως Αγέλη Προβάτων, Μαγνητικά Πεδία, Μπάσταρδα και Black Stone (αξίζει να τσεκάρετε το τελευταίο που πέρασε σχετικά απαρατήρητο ενώ δεν έπρεπε).

Best of internet