Quantcast

Ο Denis Villeneuve αυτοπροτείνεται για νέος σκηνοθέτης του James Bond, τώρα που ξεπέταξε το Dune

Κάτσε βρε παιδί μου λίγο κι εσύ

THE NERDSTREAM

14 Οκτωβρίου 2021

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Denis Villeneuve, ένας σκηνοθέτης που αγαπάμε και λατρεύουμε γενικά, έχει ένα υπερβολικά συγκεκριμένο φετίχ. Να παίρνει established franchises, να τους δίνει ένα προσωπικό twist και να τα οδηγεί σε, εχμ, εμπορική αποτυχία. Το έκανε μια φορά με το Blade Runner, ενδέχεται να το κάνει άλλη μια φορά με το Dune που κυκλοφορεί σήμερα στα σινεμά, και τώρα αρχίζει να ζαχαρώνει και το James Bond.

Μιλώντας αυτές τις μέρες στο “Happy Sad Confused” podcast του MTV, o Villeneuve απάντησε στην ερώτηση αν ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει τον 007 με ένα “τεράστιο ναι”, για να παραθέσουμε τα λόγια του. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν μαζί με τον Daniel Craig αποσύρεται κι ο σκηνοθέτης Cary Fukunaga μετά το No Time to Die, αλλά ο Villeneuve είπε να αυτοπροταθεί σε κάθε περίπτωση, ελπίζοντας πως η MGM έχει τα αυτιά της ανοιχτά. Έτσι κι αλλιώς, οι σχέσεις του με τη Warner είναι κακές το τελευταίο διάστημα, μετά τις μανούρες που προκύψανε με την απόφαση του στούντιο να μεταφέρει όλες τις ταινίες του 2021 (κι άρα και το Dune) σε streaming.

Προς το παρόν πάντως, αυτό που προέχει είναι να καταφέρει ο Villeneuve να ολοκληρώσει το Dune όπως θέλει, με το δεύτερο μέρος να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπει σε παραγωγή και τον ίδιο να δηλώνει πως ψήνει να το κάνει τριλογία. Έπειτα, θα προτιμούσαμε να τον δούμε σε ένα δικό του πρότζεκτ που να μην βασίζεται σε κάποιο προϋπάρχον property είναι η αλήθεια. Αλλά εντάξει, μεγάλος άνθρωπος είναι, ό,τι θέλει ας κάνει. Εμείς θα το δούμε.

Best of internet