Quantcast

Για φουλ κομπλέ τριλογία Dune ψήνεται ο Denis Villeneuve, παρά το ξενέρωμα που έφαγε με την Warner

Αρκεί να πάει καλά η πρώτη ταινία βέβαια

THE NERDSTREAM

24 Αυγούστου 2021

Στην αρχή, το Dune την έπαθε λόγω πανδημίας με απανωτές αναβολές. Μετά, έβαλε λίγο παραπάνω το χεράκι της κι η Warner, παίρνοντας την απόφαση να βγάλει όλες τις ταινίες της ταυτόχρονα σε streaming και αίθουσες, χωρίς να το έχει συζητήσει πρώτα με τους δημιουργούς. Τελικά, η ταινία του Denis Villeneuve ετοιμάζεται να καταφτάσει τον Οκτώβριο, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αλλά υπάρχει και μια πίκρα στην ατμόσφαιρα.

Ο ίδιος ο Villeneuve είχε αντιδράσει έντονα στην απόφαση της Warner και προσπάθησε διακαώς να εξασφαλίσει ότι η ταινία θα βγει πρώτα στα σινεμά, αλλά παρά το άκυρο που έφαγε δεν σταματάει να ελπίζει στο μέλλον του franchise. Θυμίζουμε πως είχε δεχτεί να μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Frank Herbert στη μεγάλη οθόνη με την προϋπόθεση ότι θα του επιτρεπόταν να το κάνει σε δύο ταινίες. Ε, τώρα θέλει και τρίτη.

Παρόλο που η Warner δεν έχει εγκρίνει ακόμα την δεύτερη ταινία, ο Villeneuve μίλησε στο CBC Radio Canada και δήλωσε πως θέλει επίσης να σκηνοθετήσει το Dune Messiah, δηλαδή το πρώτο sequel που έγραψε για το βιβλίο ο ίδιος ο Herbert. Προφανώς το στούντιο περιμένει να δει πως θα πάνε τα εισιτήρια, τα οποία βέβαια θα πάνε μέτρια, αφού η ταινία θα είναι ήδη διαθέσιμη στο HBO Max. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε με Villeneuve.

Κατά τ’ άλλα, θυμίζουμε ότι το Dune κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αρχές Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ Βενετίας κι εμείς θα είμαστε εκεί για να το δούμε και να σας πούμε την αποψάρα μας. Μετά, έρχεται 22 Οκτωβρίου με το καλό σε μικρές και μεγάλες οθόνες.

Best of internet