Quantcast

Το Bacurau είναι όπως θα έπρεπε να είναι το πολιτικό σινεμά σήμερα: ουσιαστικό, διασκεδαστικό, καταιγιστικό

Κι αυτήν την βδομάδα κυκλοφορεί επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες από το Cinobo

THE NERDSTREAM

26 Αυγούστου 2021

Ήταν σε πάμπολλες λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2019. Ήταν επίσης σε κάμποσες λίστες με τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας. Διαγωνίσθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών για τον Χρυσό Φοίνικα και έφυγε με το Βραβείο της Επιτροπής. Ήταν η ταινία που ακολούθησε το Aquarius στην φιλμογραφία των Βραζιλιάνων δημιουργών της και, όπως κι εκείνο, προκάλεσε την οργή εκ μέρους του καθεστώτος Μπολσονάρου και των υποστηρικτών του. Ήταν μια από τις ταινίες που αγαπήσαμε περισσότερο στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2019, και είχαμε χάσει τις ελπίδες μας ότι επρόκειτο να το δούμε να κυκλοφορεί κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αλλά όχι, ευτυχώς το Cinobo φρόντισε να φέρει το Bacurau στις ελληνικές (θερινές) αίθουσες, κάτι που θα γίνει αισίως από την Πέμπτη 26 Αυγούστου. Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην ταινία των Kleber Mendonça Filho και Juliano Dornelles; Στο κοντινό μέλλον, ένα μικρό χωριό στη φτωχή επαρχία της Βραζιλίας θρηνεί τον χαμό της μητριάρχη του, Καρμελίτα, η οποία έφυγε πλήρης ημερών στα 94 της χρόνια. Μέρες μετά, οι κάτοικοι συνειδητοποιούν ότι η κοινότητά τους έχει εξαφανιστεί από τους περισσότερους χάρτες. Το σήμα χάνεται από τα κινητά τηλέφωνα, παράξενοι επισκέπτες κάνουν την εμφάνισή τους και ένας αδιόρατος κίνδυνος καραδοκεί όχι πολύ μακριά… Τσεκάρετε παρακάτω το trailer της ταινίας και κάντε τα κουμάντα σας ώστε να μην το χάσετε με καμία Παναγία:

 

Ακούγεται σαν ένα μυστηριώδες πολιτικό western τρόμου; Αν ναι, είναι γιατί πράγματι αυτό είναι το Bacurau. Όσο φροντίζει να αποτελέσει μια οργισμένη πλην δίκαιη φωνή για την πολιτική κατάσταση στην Βραζιλία, άλλο τόσο καταπιάνεται με το να το κάνει με έναν τρόπο που θα είναι διασκεδαστικός και πρωτότυπος, αποτίοντας φόρους τιμής στον κόσμο της καλτιάς και των b-movies. Έτσι κι αλλιώς, όπως μας είχε πει ο ένας εκ των δύο δημιουργών όταν είχαμε μιλήσει μαζί του πριν από δύο χρόνια, όταν η κατάσταση στην χώρα σου είναι τόσο παράλογη σε όλα τα επίπεδα, τότε ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσεις είναι υπερβολικά σοβαρά και υπερβολικά χιουμοριστικά ταυτόχρονα.

Το Bacurau κυκλοφορεί από τις 26 Αυγούστου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στην ελληνική κινηματογραφική streaming πλατφόρμα του Cinobo, οι συνδρομητές του οποίου μπορούν να δουν την ταινία δωρεάν στις αίθουσες με το Cinobo Nights

Best of internet