Quantcast

Poor Things: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει πλέον και Willem Dafoe δίπλα στην Emma Stone

Οκ, το πράγμα γίνεται επικίνδυνα ενδιαφέρον

THE NERDSTREAM

11 Μαρτίου 2021

Πριν από έναν μήνα περίπου μάθαμε επιτέλους ποια θα είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως πρόκειται να γυρίσει το πολιτικό νουάρ Pop. 1280, ενώ στη συνέχεια ακούσαμε πως ετοιμάζει το γοτθικό γουέστερν The Hawkline Monster. Τελικά, όμως, το επόμενο φιλμ του λατρεία σκηνοθέτη θα είναι το Poor Things.

Πρόκειται για μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Alasdair Gray από το 1992 το οποίο αποτελεί μια μεταμοντέρνα εκδοχή του μύθου του Frankenstein με κεντρικό χαρακτήρα μια ερωτομανή γυναίκα που επιστρέφει στη ζωή με εγκέφαλο μικρού παιδιού. Κι ενώ είχε ανακοινωθεί ήδη πως πρωταγωνίστρια θα είναι η Emma Stone του The Favourite, τώρα το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στην ταινία θα συμπρωταγωνιστήσει ο Willem Dafoe, σταθερά αγαπημένος ηθοποιός και προερχόμενος από ένα σερί εξαιρετικών ερμηνειών στα At Eternity’s Gate και The Lighthouse τα τελευταία χρόνια. Και θυμίζουμε πως σύντομα περιμένουμε να τον δούμε στο The French Dispatch του Wes Anderson και το The Northman του Robert Eggers.

Ούτως ή άλλως θα μας έψηνε η επόμενη ταινία του Λάνθιμου, αλλά με αυτά τα δεδομένα ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει τα μάλα.

Best of internet