Quantcast

Ο Christopher Nolan σπάει τη σιωπή του για το box office του Tenet και την αντίδραση των στούντιο

Ευχαριστημένος από τα έσοδα, ανήσυχος για τις αντιδράσεις

THE NERDSTREAM

4 Νοεμβρίου 2020

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε μια αρκετά πιο αθώα εποχή ακόμα, πιστεύαμε ότι το Tenet του Christopher Nolan θα μπορούσε να σημάνει την επιστροφή στις αίθουσες, όντας η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική κυκλοφορία στην μετά-covid εποχή. Δυστυχώς, όμως, τα σινεμά παραμένουν ως επί το πλείστον κλειστά, οι νέες ταινίες αναβάλλονται και πολλά στούντιο γλυκοκοιτάνε τις πλατφόρμες. Με άλλα λόγια, δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Ο Nolan, από την άλλη, ήταν εκείνος που επέμενε για την κυκλοφορία του Tenet στις αίθουσες, ελπίζοντας πως θα τόνωνε την κινηματογραφική βιομηχανία. Δύο μήνες και κάτι μετά το Tenet, με την ταινία να έχει μαζέψει 350 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, το ερώτημα είναι: έκανα καλά που βγήκε ή όχι; Στην Warner σίγουρα δεν άρεσαν τα έσοδα, και γι’ αυτό αποφάσισε να αναβάλει το Dune και το Wonder Woman 1984. Τι λέει όμως ο σκηνοθέτης;

Ο ίδιος λοιπόν μίλησε στους Los Angeles Times αυτές τις μέρες και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα. Δηλώνει ενθουσιασμένος με την πορεία της ταινίας μέσα στις παρούσες συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα ανησυχεί πως τα στούντιο βγάζουν τα λάθος αποτελέσματα από τα νούμερα του Tenet. Κρίνουν με βάση τις προ-covid προσδοκίες, σύμφωνα με τον ίδιο, κι έτσι το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να αναζητήσουν λύσεις εναλλακτικές προς την αίθουσα.

Κοιτάξτε, από τη μία μεριά συμφωνούμε με τον Nolan στην ανάγκη για υπεράσπιση της αίθουσας, παρόλο που δεν μοιραζόμαστε την αισιοδοξία του. Γιατί, από την άλλη, το πρόβλημα είναι πράγματι αληθινό. Τα νούμερα του Tenet δείχνουν ότι η ταινία μετά βίας έβγαλε τα έξοδά της, κι έτσι η διστακτικότητα των στούντιο είναι παραπάνω από λογική, άσχετα αν δε μας αρέσει καθόλου. Και καθώς η Disney πιέζει προς το streaming, θα χρειαστούν δραστικά μέτρα για να στηθεί ξανά το σινεμά στα πόδια του.

Best of internet