Quantcast

Το Όταν Έγινα Πλούσιος είναι η ισπανική κωμωδία που κλασικά θα δείτε και φέτος σε θερινό

Η συνήθεια που έγινε λατρεία, κομπανιέρος

THE NERDSTREAM

2 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ελληνικός κινηματογραφικός λαός αγαπάει το μεσογειακό σινεμά το καλοκαίρι. Όλοι το ξέρουν αυτό. Είναι αδύνατον να περάσει μια καλοκαιρινή σεζόν στα θερινά σινεμά χωρίς να προκύψουν 1, 2, 3, 4 επιτυχίες ισπανικής, ιταλικής ή γαλλικής προέλευσης – συνήθως στην κωμωδία ή το μυστήριο ως είδος προτίμησης.

Ε, το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί εξαίρεση, παρά τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν τριγύρω. Εξάλλου, τα θερινά σινεμά βρίσκονται σε φουλ κομπλέ mode λειτουργίας ήδη από την αρχή του Ιουνίου, με πλήθος επανεκδόσεων αλλά και νέων ταινιών να κυκλοφορούν κάθε βδομάδα. Αυτήν τη βδομάδα, λοιπόν, θα βρούμε μεταξύ άλλων και το Όταν Έγινα Πλούσιος του Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο που κυκλοφορεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου σε διανομή της Weird Wave.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό μπριόζικο μεσογειακό κωμικό φιλμ. Από την κυκλοφορία του στις ισπανικές αίθουσες στα τέλη του 2019, το Όταν Έγινα Πλούσιος έσπασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εισιτηρίων στο box office φέρνοντας έσοδα 25 εκατομμύρια ευρώ και τώρα ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τύχη του στο ελληνικό κοινό.

Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ο ΣάντιΟ Σάντι περνάει δύσκολα. Όχι μόνο είναι άνεργος, αλλά η γυναίκα του μόλις κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Απελπισμένος και αβέβαιος σχετικά με το μέλλον του, ο Σάντι αγοράζει ένα λαχείο, πεισμένος ότι η φτώχεια, είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του… και κερδίζει 20 εκατομμύρια ευρώ!

Από τη μια μέρα στην άλλη, η ζωή του αλλάζει. Όμως ο οικονομικός του σύμβουλος, του προτείνει να μην πει τίποτα στη γυναίκα του μέχρι να βγει το διαζύγιο, για να μη μοιραστεί τα χρήματα. Έτσι ο Σάντι αρχίζει να κάνει διπλή ζωή, την ώρα που οι φίλοι του και η γυναίκα του πιστεύουν ότι είναι άφραγκος. Σύντομα όμως, δεν θα είναι πια σίγουρος, αν τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία…

Best of internet