Quantcast

Βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Βαγγέλη Μουρίκη για το Digger στο φεστιβάλ του Σαράγεβο

Δικαίως, αν μας ρωτάτε, αφού πρόκειται για ερμηνειάρα και ταινιάρα

THE NERDSTREAM

21 Αυγούστου 2020

Είναι ο απόλυτος ελληνικός κινηματογραφικός αντι-ήρωας; Είναι η μεγαλύτερη μούρη του σύγχρονου ελληνικού σινεμά; Είναι παντού; Ναι, ναι και ναι. Από τους Απόντες και τον Βασιλιά μέχρι τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη, ο Βαγγέλης Μουρίκης είναι ο ηθοποιός που θέλουμε, ακριβώς όπως μας αξίζει.

Φέτος, πέρα από τον ρόλο του στη Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, ο Μουρίκης πρωταγωνίστησε επίσης στο Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου κι είναι άνετα μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων (για την οποία τα είπαμε και με τον ίδιο τον σκηνοθέτη).

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, το Digger ταξίδεψε στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο και χτες ο Μουρικής τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία. Παράλληλα, το  Στα Βήματά της της Αναστασίας Κρατίδη κέρδισε ειδική μνεία στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους.

Τσεκάρετε εδώ το trailer του Digger και αναμείνατε ως το φθινόπωρο που σιγά σιγά θα κατευθυνθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες:

Best of internet