Quantcast

H Elizabeth Moss, νέα horror queen της καρδιάς μας, ετοιμάζεται για άλλο ένα θρίλερ μετά το The Invisible Man

Από εμάς είναι ναι

THE NERDSTREAM

13 Αυγούστου 2020

Μόλις προχτές μιλάγαμε για την άνθιση του γυναικείου horror κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια, κι αν παραλείψαμε να αναφερθούμε σε κάτι αυτό ήταν το φαινόμενο της scream queen, δηλαδή των ηθοποιών που έχουν συνδεθεί παραδοσιακά με τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες τρόμου. Κι ενώ στο παρελθόν οι scream queens έκαναν κυρίως αυτό που λέει ο τίτλος του, δηλαδή ούρλιαζαν, αυτή η νέα άνθιση έχει οδηγήσει επίσης και σε έναν τύπο γυναίκας horror πρωταγωνίστριας που εστιάζει περισσότερο στις ψυχολογικές πλευρές του τρόμου.

Ανάμεσά τους, λοιπόν, ξεχωρίζει πλέον όλο και περισσότερο η Elizabeth Moss. Η ηθοποιός απέκτησε μεγάλη φήμη παίζοντας σε σειρές που συνδέθηκαν με την χρυσή εποχή της τηλεόρασης κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από το The West Wing και το Mad Men μέχρι το Top of the Lake και το The Handmaid’s Tale, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια κάνει όλο και πιο αξιοσημείωτες κινηματογραφικές επιλογές, με έμφαση στο πεδίο του ψυχολογικού τρόμου.

Ενώ την είχαμε θαυμάσει ήδη από το 2015 με το εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ Queen of Earth του Alex Ross Perry, το 2019 η Moss πρωταγωνίστησε στο Us του Jordan Peele και φέτος την είδαμε ήδη στο φοβερό Shirley της Josephine Decker και το The Invisible Man του Leigh Whannell. Σ’ αυτό το τελευταίο, λοιπόν, η Moss συνεργάστηκε με την υπερ-πετυχημένη εταιρία παραγωγής horror σινεμά, Blumhouse, κάτι που ετοιμάζεται να επαναλάβει πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, η Moss θα πρωταγωνιστήσει στο Mrs. March που θα κυκλοφορήσει το 2021 και το οποίο θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Virginia Feito. Πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει αναλάβει επίσης και τον ρόλο της παραγωγού μέσα από την εταιρία της, Love and Squalor Pictures. Με άλλα λόγια, δείχνει μια όλο και πιο σταθερή προτίμηση προς το είδος του ψυχολογικού horror/thriller, γεγονός που μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για τα επόμενα πρότζεκτ της.

Best of internet