Quantcast

Judas and the Black Messiah: Η βιογραφική ταινία του Fred Hampton των Μαύρων Πανθήρων καταφτάνει την κατάλληλη στιγμή

Την ώρα που το κίνημα Black Lives Matter έχει ανοίξει διάπλατα τον διάλογο για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ και όχι μόνο

THE NERDSTREAM

11 Αυγούστου 2020

Φέτος ήταν μεταξύ άλλων η χρονιά που η δολοφονία του μαύρου George Floyd από τους μπάτσους στη Μινεάπολις οδήγησε μια εξέγερση που συμπαρέσυρε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ. Σε όλη την αμερικάνικη ήπειρο (και όχι μόνο), οι φωνές που διεκδικούν ισότητα και δικαιοσύνη όσο πάει και πυκνώνουν, δυναμώνουν, πληθαίνουν. Και βέβαια, οι αντιρατσιστικές και αντικατασταλτικές κινητοποιήσεις που μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του Black Lives Matter δεν αγγίζουν μόνο την αστυνομική βία και την άμεση απονομή δικαιοσύνης, αλλά και το πεδίο των αναπαραστάσεων και της pop κουλτούρας.

Εδώ και κάμποσους μήνες, είδαμε την τηλεόραση και το σινεμά να επηρεάζονται με διάφορους τρόπους από τις εξελίξεις. Υπήρξαν μπατσο-εκπομπές που ακυρώθηκαν, υπήρξαν μπατσο-σειρές που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, υπήρξαν περιπτώσεις κατεβάσματος ταινιών με ρατσιστικές αναπαραστάσεις, υπήρξε μια άνθιση στο ενδιαφέρον για ταινίες που καταπιάνονται με τη μαύρη εμπειρία ή την κοινωνική εξέγερση.

Μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε να περιμένουμε επίσης και μια ταινία για τη ζωή του Fred Hampton, δηλαδή του ηγέτη των Μαύρων Πανθήρων κι ευρύτερα του κινήματος Black Power που δολοφονήθηκε το 1969 σε μια συντονισμένη επιχείρηση του FBI και της αστυνομίας του Σικάγο. Πιο συγκεκριμένα, το βιογραφικό Judas and the Black Messiah πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά τις αρχές του 2021 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Shaka King με τους λατρείες Daniel Kaluuya του Get Out και Lakeith Stanfield του Atlanta να πρωταγωνιστούν.

Τσεκάρετε παρακάτω το υπερ-ψηστικό trailer που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες:

Best of internet