Quantcast

Aya and the Witch: Οι πρώτες εικόνες από την πρώτη 3D CGI ταινία Studio Ghibli είναι, εχμ, κάπως περίεργες

Όχι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε από μια ταινία Studio Ghibli

THE NERDSTREAM

22 Ιουνίου 2020

Δεν έχουμε κρύψει ποτέ την αγάπη μας για το σινεμά του Hayao Miyazaki και του Studio Ghibli. Το έχουμε εκθειάσει πολλάκις, κι η είσοδος των ταινιών τους στο Netflix ήταν μια καλή αφορμή για έναν μαραθώνιο επανάληψης. Ταυτόχρονα, πάντα εκτιμούσαμε το γεγονός ότι το στούντιο διατηρούσε συνειδητά ένα εντελώς μοναδικό ύφος και κρατούσε μια απόσταση από το κυρίαρχο mainstream κινηματογραφικό animation.

Ε, αυτό μοιάζει σιγά σιγά να αλλάζει, σε έναν βαθμό τουλάχιστον. Πριν από λίγες μέρες το Studio Ghibli ανακοίνωσε την πρώτη εντελώς 3D CGI ταινία του, η οποία θα έχει για σκηνοθέτη τον Goro Miyazaki, γιο του μεγάλου μάστορα. Ο τίτλος θα είναι Aya and the Witch και θα βασίζεται στο βιβλίο Earwig and the Witch της Diana Wynne Jones (η οποία είχε γράψει και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το Howl’s Moving Castle.

Το Aya and the Witch λοιπόν, το οποίο επρόκειτο να κάνει την πρεμιέρα του φέτος στο ακυρωμένο Φεστιβάλ Καννών, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του, οι οποίες παραπέμπουν περισσότερο στο στυλ των ταινιών Pixar παρά στο κλασικό ύφος Ghibli. Κι ενώ πάντα καλωσορίζουμε την εξέλιξη, εδώ το αποτέλεσμα μάλλον μοιάζει κάπως αμήχανο. Βέβαια, δεν ξέρουμε πώς θα είναι ακριβώς το τελικό αποτέλεσμα (που θα προβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες τηλεοπτικά), αλλά προς το παρόν είμαστε επιφυλακτικοί.

Τσεκάρετε παρακάτω τις εικόνες:

Best of internet