Quantcast

We Are One: Αυτό είναι το γιγάντιο και δωρεάν κινηματογραφικό φεστιβάλ που έρχεται στο YouTube

Για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

THE NERDSTREAM

26 Μαΐου 2020

Το έχουμε πει ξανά και ξανά τους τελευταίους δύο μήνες που ζούμε σε ρυθμό πανδημίας. Η καραντίνα του COVID-19 πρόκειται να αφήσει έντονα σημάδια στη βιομηχανία του σινεμά, τόσο στο επίπεδο της παραγωγής όσο και στο επίπεδο της κατανάλωσης. Οι αίθουσες έκλεισαν, τα γυρίσματα σταμάτησαν, τα φεστιβάλ ακυρώθηκαν.

Όλα τα φεστιβάλ; Όχι, όχι όλα. Πράγματι, οι Κάννες δεν πραγματοποιήθηκαν φέτος, αλλά στο μεταξύ αναπτύχθηκε και μια τάση μεταφοράς σε ψηφιακό χώρο για διάφορα φεστιβάλ, ανάμεσά τους και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Και βέβαια, μέσα στην καραντίνα δημιουργήθηκαν ολοκαίνουρια ψηφιακά φεστιβάλ, ένα εκ των οποίων είναι και το We Are One.

Πρόκειται για μια κοινή διοργάνωση του Tribeca Film Festival και του YouTube, η οποία θα πάρει τη μορφή ψηφιακού και δωρεάν κινηματογραφικού φεστιβάλ για 10 μέρες ξεκινώντας από τις 29 Μαΐου στο κανάλι YouTube.com/WeAreOne. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ συνεργάζεται με μια σειρά από γνωστά και κυριλέ κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως οι Κάννες, η Βενετία, το Βερολίνο, το Σάντανς, το Τορόντο και το Λοκάρνο μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα προέρχεται από 35 χώρες και θα περιλαμβάνει 23 ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, 8 ντοκιμαντέρ και 72 ταινίες μικρού μήκους. Συνολικά, 13 ταινίες θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους και 31 τη διαδικτυακή τους. Επίσης, όμως, το φεστιβάλ θα έχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων που προβληθούν ψηφιακά με τους Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Song Kang Ho, Bong Joon Ho, Guillermo del Toro, Jane Campion και Claire Denis.

Ωραία πραματάκια γενικά, τσεκάρετε το επίσημο site για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Best of internet