Quantcast

To Tenet του Christopher Nolan θα βγει στις αίθουσες, αλλά μόνο αν έχει ανοίξει το 80% των σινεμά μέχρι τότε

ΟΚ, αυτό είναι σχεδόν premise για ταινία Nolan

THE NERDSTREAM

20 Μαΐου 2020

Πάντα αποτελούσε μέγα κινηματογραφικό event η κυκλοφορία της νέας ταινίας Christopher Nolan, αλλά αυτήν την φορά η σημασία της είναι ακόμα μεγαλύτερη. Εν μέσω κορονοϊού, με τα σινεμά να κλείνουν και τα φεστιβάλ να ακυρώνονται, ο κόσμος του σινεμά περιμένει μαζικά την κυκλοφορία του Tenet για να ρεφάρει. Αλλά το πράγμα δεν είναι τόσο απλό.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η νέα ταινία του Nolan προορίζεται να βγει στα σινεμά στις 17 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, όμως, η Warner έχει βάλει μερικές απαραίτητες παραμέτρους σε αυτό. Το στούντιο έχει θέσει ως μίνιμουμ όριο αιθουσών για το αμερικανικό release τις 3,5 χιλιάδες αίθουσες, ενώ ο παγκόσμιο αριθμός θα πρέπει να φτάνει τις 33,5 χιλιάδες συνολικά.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός. Η ταινία στοίχισε 200 εκ. δολάρια και για να τα βγάλει πρέπει να κάνει μια γιγάντια διανομή σαν αυτήν, δεδομένου πως φημολογείται ότι ο Nolan έκλεισε συμφωνία για να τσεπώσει το 20% των εισπράξεων του ανοίγματος (νούμερο τεράστιο για σκηνοθέτη). Έτσι, χρειάζεται να είναι ανοιχτό περίπου το 80% των κινηματογράφων του πλανήτη για να συμφέρει την Warner.

Αν αυτό δε γίνει μέχρι τον Ιούλιο, τότε το Tenet θα αναβληθεί για τις 14 Αυγούστου, κάτι που θα σπρώξει τη νέα Wonder Woman προς τον Δεκέμβριο του 2020. Κι αν τα πράγματα χειροτερεύσουν επιδημιολογικά μέσα στο καλοκαίρι, τότε υπάρχει πιθανότητα κι οι δύο ταινίες να πάνε για το 2021. Ναι, ακριβώς. Το πράγμα αποκτά την πολυπλοκότητα που αρμόζει σε μια ταινία Nolan.

Best of internet