Quantcast

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Πώς θα δείτε online και δωρεάν τις ταινίες της φετινής διοργάνωσης

Πάνω από 200 ντοκιμαντέρ σας περιμένουν από τις 19 μέχρι τις 28 Μαΐου

THE NERDSTREAM

15 Μαΐου 2020

Όπως είπαμε και αναλύσαμε κατά την αρχή της καραντίνας, το σινεμά είναι ένα πεδίο που επηρεάστηκε και θα επηρεαστεί πολύ από την πανδημία. Αίθουσες έκλεισαν, φεστιβάλ ακυρώθηκαν, γυρίσματα σταμάτησαν, κυκλοφορίες ταινιών αναβλήθηκαν. Κι ο πρώτος κινηματογραφικός θεσμός που επηρεάστηκε άμεσα στην Ελλάδα ήταν το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αναβλήθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Έναν μήνα και κάτι μέρες αργότερα, βέβαια, ανακοινώθηκε επίσημα πως το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 19 μέχρι τις 28 Μαΐου με δωρεάν προβολές όλων των ταινιών. Για την ακρίβεια, κάθε ταινία θα διατίθεται για 400 θεάσεις, σε χρήστες αποκλειστικά στην Ελλάδα. Ούτως ή άλλως, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν ήδη πολύ ενεργό ψηφιακά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Χτες, ανακοινώθηκε επιτέλους και το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα περιλαμβάνει 200 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και 77 ελληνικές παραγωγές. Μπορείτε όπως πάντα να ξεψαχνίσετε με την ησυχία σας αναλυτικά το πρόγραμμα στο επίσημο site του φεστιβάλ, ενώ ακολουθούν παρακάτω λεπτομερείς οδηγίες δωρεάν online παρακολούθησης όπως τις δημοσίευσε η διοργάνωση:

*Από τις 19 Μαΐου μπαίνετε στο www.filmfestival.gr και ακολουθείτε το σύνδεσμο TDF22 ONLINE.
*Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
*Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ.
*Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού.
*Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης.
*Πατήστε “Play Now” ώστε να ξεκινήσει η προβολή.
*Έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.
*Σε περίπτωση που δεν την δείτε, η θέση σας ακυρώνεται.
*Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.
*Θα είμαστε στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10.00 με 01.00 με live chat για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και απορίες.

 

Best of internet