Quantcast

Το Φεστιβάλ Καννών αναβάλλεται για Μάιο και πηγαίνει Ιούνιο, μάλλον τρολλάροντας λίγο

Μερικές φορές η υπερβολική ψυχραιμία κάνει κακό

THE NERDSTREAM

20 Μαρτίου 2020

Την ώρα που όλες οι μεγάλες διοργανώσεις από τον κόσμου του σινεμά, της μουσικής και του θεάματος εν γένει φρόντισαν έγκαιρα να ενημερώσουν για τις ακυρώσεις και τις αναβολές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Φεστιβάλ των Καννών τηρούσε μια ύποπτη σιωπή.

Πράγματι, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη άργησε πάρα πολύ να τοποθετηθεί, μιας και σίγουρα το κόστος για την βιομηχανία του σινεμά θα είναι μεγάλο σε περίπτωση ακύρωσης. Παρόλα αυτά, οι συνθήκες δεν σταματούσαν να πιέζουν.

Τελικά, με επίσημη ανακοίνωσή του, το φεστιβάλ γνωστοποίησε πως δεν θα γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του, δηλαδή από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου. Αντ’ αυτού, εξετάζει εναλλακτικές ημερομηνίες, με επικρατέστερη όπως λέει αυτήν στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου του 2020. Δηλαδή μόνο 1 μήνα μετά την προγραμματισμένη διεξαγωγή του.

ΟΚ, μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν αυτό το τόσο ακραία αισιόδοξο σενάριο, την ώρα μάλιστα που στην Γαλλία έχει παίξει γενική απαγόρευση συναθροίσεων. Σε κάθε περίπτωση, διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση των Καννών:

Σε αυτήν την εποχή παγκόσμιας κρίσης, οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους παλεύουν με τον ιό. Σήμερα πήραμε την ακόλουθη απόφαση: Το Φεστιβάλ των Καννών δεν μπορεί να γίνει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, από τις 12 μέχρι τις 23 Μαΐου. Πολλές εκδοχές λαμβάνονται υπόψη για τη διεξαγωγή του, με κυριότερη αυτή μιας απλής αναβολής και διεξαγωγής του στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου του 2020.

Μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και παγκοσμίως μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση σε ρεαλιστικές πιθανότητες, θα κάνουμε γνωστή την απόφασή μας, πάντοτε σε συμφωνία με τη συνεχή επικοινωνία μας με την Γαλλική Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή των Καννών, όπως και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ, την κινηματογραφική βιομηχανία και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, το Φεστιβάλ των Καννών εκφράζει με δύναμη τη στήριξή του σε όσους μας καλούν να σεβαστούμε τις απαγορεύσεις μετακίνησης στη χώρα και ζητούν να δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλον τον κόσμο.

Best of internet