Quantcast

Σπιρτόκουτα, πετσοκόμματα και μπαλάντες: Μια συζήτηση με τον Γιάννη Οικονομίδη

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του, Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Έξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από το Μικρό Ψάρι, την τελευταία ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που είδαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μέχρι σήμερα. Γιατί σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, κυκλοφορεί στις αίθουσες Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς. Η περιγραφή της μας λέει: Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

Στην ταινία συμμετέχουν πολλοί γνώριμοι του οικονομίδειου κινηματογραφικού σύμπαντος που ξεκινάει από το Σπιρτόκουτο και την Ψυχή στο Στόμα πίσω στα 00s. Στην Μπαλάντα λοιπόν εμφανίζονται οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Βαγγέλης Μουρίκης (φυσικά) και Στάθης Σταμουλακάτος, ενώ το σενάριο υπέγραψε ο σκηνοθέτης μαζί με τον σταθερό συνεργάτη του, Χάρη Λαγκούση, και τον συγγραφέα του Γκιάκ Δημοσθένη Παπαμάρκο.

Και τώρα, μετά το teaser trailer και το music video της ταινίας που σας παρουσιάσαμε αποκλειστικά, είχαμε τη χαρά να κάτσουμε και να τα πούμε με τον Γιάννη Οικονομίδη. Για μισή ώρα, λοιπόν, συζητήσαμε αναλυτικά για τις ταινίες του, τις ατάκες του, τα σκυλάδικα της επαρχίας, το ελληνικό hip-hop. Και διάφορα άλλα. Απολαύστε υπεύθυνα:

Best of internet