Quantcast

Μα τον μεγάλο Cthulhu, έρχεται κινηματογραφικό σύμπαν H. P. Lovecraft

Με παραγωγό τον λατρεία Elijah Wood που μας έδωσε επίσης το Mandy

THE NERDSTREAM

21 Ιανουαρίου 2020

Αυτά ναι, μάλιστα, είναι αυτό που λέμε καλά νέα. Μπορεί ο H.P. Lovecraft να βρίσκεται στο πάνθεον της σκοτεινής λογοτεχνίας του φανταστικού εδώ και περίπου έναν αιώνα, φίλες και φίλοι, αλλά μέχρι στιγμής η τέχνη του σινεμά δεν μας έχει ευλογήσει με το να δούμε τους Μεγάλους Παλαιούς όπως τους αξίζει στη μεγάλη οθόνη – εκτός από κάποιες υπέροχα cult εξαιρέσεις που έχουμε δει εδώ κι εκεί ανά τα χρόνια.

Τώρα, όμως, όλα αυτά αλλάζουν. Κι ευτυχώς το έργο του Lovecraft δεν θα μεταφερθεί στο σινεμά από κάποιο μεγάλο άψυχο στούντιο χαρτογιακάδων, αλλά από μια ανεξάρτητη εταιρία που ειδικεύεται στο σινεμά τρόμου και φαντασίας. Μιλάμε βέβαια για την SpectreVision του λατρεία Elijah Wood που στο παρελθόν μας έχει χαρίσει τα υπέροχα A Girl Walks Home Alone at Night και Mandy τα προηγούμενα χρόνια.

Και καθώς η πρώτη από αυτές τις μεταφορές, το Color Out of Space, ετοιμάζεται να βγει στα αμερικάνικα σινεμά αυτή τη βδομάδα, ο δημιουργός του ανακοινώνει ούτε λίγο ούτε πολύ την δημιουργία του Lovecraft Cinematic Universe. Συγκεκριμένα, μιλώντας με το Rue Morge, o Richard Stanley (γνωστός κυρίως για την γαμάτη 90s καλτίλα Hardware) ανέφερε πως η SpectreVision έχει εγκρίνει δύο ακόμα μεταφορές Lovecraft, η επόμενη εκ των οποίων θα είναι το The Dunwich Horror.

Μας είπε επίσης ότι η παραγωγή της ταινίας λογικά θα ξεκινήσει μέσα στο 2020, αλλά το πιο ενδιαφέρον φυσικά είναι ότι το σύμπαν των επερχόμενων ταινιών θα περιστρέφεται γύρω από το Necronomicon, δηλαδή τη Μαύρη Βίβλο της λαβκραφτικής μυθολογίας. Ευχόμαστε τα καλύτερα κι ελπίζουμε γενικά το πράγμα να πάει κατ’ ευχήν. Μέχρι τότε, τσεκάρετε το trailer του Color Out of Space, το οποίο φυσικά και έχει Nicolas Cage:

Best of internet