Quantcast

Dune: Οι πρώτες αντιδράσεις μιλάνε για το Lord of the Rings της επιστημονικής φαντασίας

Ίσως όχι κι οι πιο ψύχραιμες αντιδράσεις του κόσμου

THE NERDSTREAM

21 Ιανουαρίου 2020

Σχεδόν δυο χρόνια περάσανε από τότε που ο Denis Villeneuve ανακοίνωσε πως πρόκειται να αναλάβει το τιτάνιο έργο του να μεταφέρει στο σινεμά το Dune, δηλαδή το sci-fi έπος του Frank Herbert (κάτι που στο παρελθόν είχαν αποτύχει να κάνουν οι σπουδαίοι δημιουργοί Alejandro Jodorowsky και David Lynch). Αυτή ήταν μια εξέλιξη που μας είχε γεμίσει με συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού μιλάμε για τον σκηνοθέτη του Arrival και του Blade Runner 2049. Δηλαδή, για τον νο.1 υποψήφιο για τη θέση του σωτήρα του sci-fi κινηματογράφου αυτήν τη στιγμή. Εκτός αυτών, έχει γυρίσει υπέροχες ταινίες σαν το Incendies, το Prisoners και το Sicario, αλλά και υποτιμημένες σαν το Enemy.

Δυο χρόνια μετά λοιπόν, περιμένουμε το πρώτο μέρος του κινηματογραφικού Dune που αναμένεται να σκάσει στις οθόνες στις 18 Δεκεμβρίου 2020, ενώ παράλληλα ο Villeneuve έχει αναλάβει και μια σειρά Dune που θα προσγειωθεί στην streaming πλατφόρμα του HBO Max κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Με άλλα λόγια, ο μαν το έχει πάρει εργολαβία το franchise, κι η συγκρατημένη αισιοδοξία μας παραμένει σταθερή στην θέση της.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, φίλες και φίλοι, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post-production, μιας και τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Έτσι, όπως είθισται να συμβαίνει στα χόλιγουντς  ξεκίνησαν οι προβολές με preview footage σε κλειστό κύκλο εκλεκτών θεατών. Ένας απ’ αυτούς ήταν κι ο sci-fi συγγραφέας Brian Clement, ο οποίος έπειτα έσπευσε στο Twitter για να μοιραστεί τις εντυπώσεις του από το υλικό που είδε – πράγμα που εμφανώς δεν άρεσε στο στούντιο, αφού γρήγορα του ζήτησαν να διαγράψει τα tweets. Σε κάθε περίπτωση, το ζουμί ήταν το εξής: ο μαν μίλησε για ένα έργο επικών διαστάσεων, προβλέποντας ότι θα έχει για το μοντέρνο sci-fi την θέση που είχε το Lord of the Rings για το fantasy. Σκληρές κουβέντες.

Φυσικά, αυτές οι αντιδράσεις δεν αποτελούν και το πιο ειλικρινές πράγμα που υπάρχει, αφού πρόκειται βέβαια για ανθρώπους επιλεγμένους από τα ίδια τα στούντιο. Από την άλλη, είπαμε, συγκρατημένη αισιοδοξία. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα για κάτι επίσημο από την ταινία, αφού μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο κάτι φωτογραφίες από τα γυρίσματα σαν αυτήν εδώ:

Best of internet