Quantcast

O David Lynch γιόρτασε τα γενέθλιά του με μια απροειδοποίητη νέα ταινία στο Netflix

Όπου ανακρίνει μια μαϊμού, φυσικά

THE NERDSTREAM

21 Ιανουαρίου 2020

Όταν φτάσετε στα 74 χρόνια σας, φίλες και φίλοι, ελπίζουμε πραγματικά να είστε τόσο υπέροχα αλλόκοτοι όσο ο David Lynch (και πολλοί άλλοι γηραλέοι άνθρωποι εδώ που τα λέμε). Έπειτα από την επιστροφή του Twin Peaks το 2017, ο λατρεμένος σκηνοθέτης απλά γιολάρει ανελέητα. Από τότε, φτιάχνει virtual reality games, πουλάει μπλουζάκια, φτιάχνει ταινίες με πρωταγωνιστή ένα κεφάλι τυρί, παραλαμβάνει Όσκαρ με τον πιο David Lynch τρόπο έβερ.

Και χτες, γιορτάζοντας τα 74α γενέθλιά του, ο μεγάλος daddy του σκοτεινού σουρεαλισμού επέστρεψε ξαφνικά με μια μικρού μήκους ταινία που έκανε πρεμιέρα χτες στην πλατφόρμα του Netflix. Για την ακρίβεια, το 17λεπτο What Did Jack Do? που έγραψε, σκηνοθέτησε και μόνταρε ο ίδιος περιλαμβάνει τον David Lynch να ανακρίνει μια μαϊμού με κουστούμι προκειμένου να εξιχνιάσει έναν φόνο για τον οποίο η προαναφερθείσα μαϊμού θεωρείται ύποπτη. Ναι. Σας παραπέμπουμε στο Netflix για τα υπόλοιπα.

Κατά τ’ άλλα, να σημειώσουμε το εξής. Πέρα απ’ το να αναλαμβάνει πλέον να φέρει εις πέρα τις ταινίες καταξιωμένων δημιουργών σαν του Martin Scorsese, των αδερφών Coen, του David Fincher, του Noah Baumbach και του Steven Soderbergh, το Netflix αρχίζει να παίρνει αμπάριζα όλο και περισσότερους auteurs ακόμα κι αν είναι για μικρά πρότζεκτ. Μετά το περσινό ταινιάκι του Paul Thomas Anderson για τον Thom Yorke, λοιπόν, φέτος ήταν η σειρά του David Lynch. Όλα καλά, προχωράμε.

Best of internet