Quantcast

Robert De Niro και Leonardo DiCaprio επιτέλους μαζί σε ταινία του Martin Scorsese

Περιμέναμε χρόνια γι’ αυτό

THE NERDSTREAM

20 Ιανουαρίου 2020

Αν μη τι άλλο, ο Martin Scorsese είχε μια πολύ έντονη και πετυχημένη χρονιά για σχεδόν 80χρονος σκηνοθέτης. Είδε το The Irishman να κυκλοφορεί στις αίθουσες και το Netflix, τσαμπουκαλεύτηκε με τη Marvel και τώρα σάρωσε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Τι άλλο έχουμε; Α, ναι, ότι ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του.

Όπως γνωρίζουμε ήδη από τα τέλη του 2018, η επόμενη ταινία Scorsese θα είναι το Killers of the Flower Moon που βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του David Grann, το οποίο αφηγείται μια ιστορία πετρελαίου, φόνου, χρήματος και διαπλοκής στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου οδήγησε στην σταδιακή εξόντωση των αυτοχθόνων πληθυσμών της πολιτείας.

Κι ενώ ήταν ήδη γνωστό πως ο Leonardo DiCaprio θα είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, χτες στα βραβεία του Screen Actors Guild επιβεβαιώθηκε η φήμη πως συμπρωταγωνιστής του θα είναι ο Robert De Niro. Για την ακρίβεια, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο DiCaprio καθώς παρουσίαζε το τιμητικό βραβείο που θα παραλάμβανε ο δεύτερος. Με άλλα λόγια, είναι κλεισμένη η δουλειά. Και μπορεί οι δυο τους να έχουν παίξει μαζί στο μικρού μήκους The Audition του Scorsese, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται σε κανονική ταινία του μεγάλου δημιουργού.

Γενικά, πάντως, είναι γνωστό πως στον Scorsese αρέσουν οι σταθερές συνεργασίες. Με τον De Niro έχουν συνεργαστεί σε 9 ολόκληρες ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ με τον DiCaprio σε 5. Λιγότερο γνωστή, αλλά ακόμα πιο σταθερή βέβαια, είναι η συνεργασία του Scorsese με την σπουδαία Thelma Schoonmaker, η οποία έχει αναλάβει το μοντάζ σε 20 (!) ταινίες του. Και τέλος, ας σημειώσουμε κι ότι ο Scorsese έχει κάνει 7 ταινίες με τον ίδιο διευθυντή φωτογραφίας, τον Michael Ballhaus.

Τέλος, σημειώνουμε πως, ενώ δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία, ξέρουμε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν φέτος την άνοιξη και πως το Killers of the Flower Moon δεν θα είναι του Netflix κι οπότε θα βγει κανονικά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Best of internet