Quantcast

Ο Paul Thomas Anderson ετοιμάζει νέα ταινία κι επιστρέφει στον κόσμο του Boogie Nights

Καλώς ήλθατε στο P.T.A-verse, αν θέλετε

THE NERDSTREAM

13 Νοεμβρίου 2019

Αν για κάτι είναι διάσημος ο Paul Thomas Anderson, αυτό είναι δύο πράγματα. Πρώτον, ότι φτιάχνει ταινιάρες εδώ και 23 χρόνια. Δεύτερον, ότι παίρνει τον χρόνο του, δε βιάζεται, κρατάει χαμηλό προφίλ. Αυτήν την φορά, όμως, αποφάσισε να τα τρέξει λίγο παραπάνω τα πράγματα και να επιστρέψει γρήγορα με τη νέα ταινία του.

Δύο χρόνια μετά το Phantom Thread που τα πήγε περίφημα και κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες περίπου για τα πάντα, ο P.T.A ετοιμάζεται για να τρέξει την 9η ταινία του μέσα στο 2020. Αυτές τις μέρες μαθεύτηκε ότι η νέα ταινία εμπίπτει στο πρόγραμμα φοροαπαλαγών της Καλιφόρνια και θα γυριστεί συγκεκριμένα στο Σαν Φερνάντο, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη. Αν σας θυμίζει κάτι, είναι επειδή εκεί διαδραματίζονται τα Boogie Nights, Magnolia και Punch-Drunk Love.

Κατά τ’ άλλα, ξέρουμε ότι η ταινία θα διαδραματίζεται στα 70s, οπότε αυτό την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά ακόμα στο Boogie Nights, και θα αφορά την ζωή ενός έφηβου μαθητή και την καριέρα του ως παιδί-ηθοποιός, επιλέγοντας παράλληλα για άλλη μια φορά το να φτιάξει ένα μεγάλο ensemble cast. Σίγουρα δεν περιμένουμε από τον P.T.A να φτιάξει δικό του κινηματογραφικό σύμπαν α λα Marvel, αλλά αν μη τι άλλο είναι ένας σκηνοθέτης που αγαπάει τα κλεισίματα του ματιού οπότε περιμένουμε να δούμε και κάποιες συνδέσεις.

Ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουμε καιρό αφού η ταινία λογικά πάει για τέλος του 2020 ή για αρχές του 2021, αλλά θυμίζουμε ότι φέτος ο σκηνοθέτης μας χάρισε ένα νέο πρότζεκτ από κοινού με τον Thom Yorke των Radiohead.

Best of internet