Γιατί ο Arnold Schwarzenegger είναι ο μπαμπάς που μας αξίζει αλλά δεν είχαμε ποτέ

Πρώτα απ’ όλα, he’ll be back

THE NERDSTREAM

31 Οκτωβρίου 2019

Ποιο είναι το αληθινό μυστικό του κινηματογράφου; Ποια είναι η κινητήριος δύναμη αυτής της ασταμάτητης σελιλόιντ μηχανής; Ποιο είναι το πρωτογενές υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένο το κινούμενο όνειρο που ονομάζεται σινεμά; Μην αρχίσετε να γκουγκλάρετε άδικα, δεν θα βρείτε την απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα. Ίσως γιατί θέλουν να σας κρύψουν την αλήθεια, ίσως γιατί δεν έχουν κανένα πραγματικό νόημα κι απλά χρησιμοποιήθηκαν ως ρητορικό τέχνασμα για να ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο, προχωράμε.

Η αλήθεια είναι πως ελάχιστα πράγματα μένουν σταθερά στην ιστορία του σινεμά. Τίποτα όμως δεν μένει πιο σταθερό από τα daddy issues, την μονιμότερη και μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης των χολιγουντιανών δημιουργών από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα. Από τον Steven Spielberg και τον George Lucas μέχρι τον James Cameron και τον Tim Burton, ξέρουμε ένα πράγμα: ότι οι μπαμπάδες στο σινεμά είναι γενικά μια δύσκολη φάση. Εγκαταλείπουν, προδίδουν, αμελούν, παραδίνονται στην Σκοτεινή Πλευρά.

Οι καιροί αλλάζουν όμως, φίλες και φίλοι. Χρειαζόμαστε πλέον πιο υγιή πρότυπα, πρέπει να διώξουμε την τοξικότητα από τη ζωή μας, ίσως αξίζει να δοκιμάσουμε και λίγο πιλάτες, δεν ξέρουμε – επιφυλασσόμαστε. Για αρχή, ας εκτιμήσουμε το γεγονός ότι υπάρχει ένας ηθοποιός που όποιον ρόλο κι αν έπαιξε ήταν πάντα ο καλύτερος daddy, ο πιο αξιόπιστος πατέρας, ο μπαμπάς που μας αξίζει αλλά δεν είχαμε ποτέ. Ο Arnold Schwarzenegger φυσικά.

Μιας και το πολυαναμενόμενο Terminator: Dark Fate (που τον ενώνει ξανά με την Linda Hamilton 28 χρόνια μετά το Terminator 2: Judgment Day) αναμένεται πολύ σύντομα (στις 31 Οκτωβρίου για την ακρίβεια) στις αίθουσες από την ODEON, τα βάλαμε κάτω και υπολογίσαμε με ψυχραιμία όλους τους λόγους για τους οποίους ο Schwarzenegger είναι σε όλες τις εκδοχές του ο απόλυτος κινηματογραφικός daddy.

Ξέρει ποια είναι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή

Αν κάτι θέλεις πρωτίστως από έναν πατέρα, αυτό είναι ένα καλό μάθημα σοφίας που θα σε καθοδηγεί στη ζωή σου. Και μάλλον δεν υπάρχει μεγαλύτερο απαύγασμα σοφίας από την απάντησή του στην ερώτηση “Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή;” που το απευθύνθηκε πίσω στα σκοτεινά βαρβαρικά χρόνια: «Να τσακίζεις τους εχθρούς σου, να τους φέρνουν μπροστά σου και να ακούς τους θρήνους των γυναικών τους». Ψύχραιμος.

Θα επιστρέψει

Πολύ σημαντικό. Κυρίως γιατί σημαίνει ότι δεν θα σηκωθεί μια μέρα να πάει για τσιγάρα και δεν θα γυρίσει ποτέ. Όχι, εκείνος θα επιστρέψει σαν σωστός Terminator. Κάθε φορά.

Είναι καλός στην εξοχή

Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει πιο ζόρικο και αξιοζήλευτο skill σε έναν πατέρα από το να διαχειριστεί μια οικογενειακή εκδρομή στην εξοχή, ένα πικ νικ, έναν περίπατο όπου τα παιδιά του καταδιώκονται από διάφορα ζωύφια και μαμούνια (από το διάστημα ή και όχι), να ανάψει μια φωτιά για barbecue τέλος πάντων.

Θα ασχοληθεί σοβαρά με την αθλητική σου διαπαιδαγώγηση

Ως γνωστόν, δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού από την καθιστική ζωή μπροστά στα κομπιούτερς κι όλα αυτά τα μαραφέτια του διαβόλου. Ο Arnie όμως γνωρίζει καλά τις αρετές ενός καλού τρεξίματος.

Θα έχεις τον καλύτερο θείο ever

Όσο καλός κι αν είναι ο πατέρας, πάντα χρειάζεται κι ένας cool θείος ώστε να εξισορροπήσει την κατάσταση, να σταθεί δίπλα σου στα δύσκολα, να κάτσει εκεί με τη νεολαία. Και δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από αυτόν.

Θα θυμάται πάντα τα γενέθλιά σου

Μπορεί να χρειαστεί λίγη βοήθεια από ύποπτες διαστημικές εταιρίες που ασχολούνται με την κατασκευή αναμνήσεων σε χονδρική, αλλά σε τελική ανάλυση το αποτέλεσμα είναι που μετράει πάντα.

Ξέρει να κάνει τον μπάτσο όποτε χρειάζεται 

Τίποτα, τίποτα, απολύτως τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από το να κουμαντάρεις μια κακή μέρα σε έναν παιδικό σταθμό, ένα παιδικό πάρτι που έχει πάρει την κάτω βόλτα, ένα μάτσο κουτσούβελα που βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση. Αν αποδείξεις ότι μπορείς να χειριστείς αυτό, τότε μπορείς να χειριστείς τα πάντα.

Θα σε πάει βόλτα με τη μηχανή

ΟΚ, μπορεί να μην έχει φροντίσει να φοράς κράνος εκείνη τη δεδομένη στιγμή, αλλά τουλάχιστον ταυτόχρονα θα σε προστατεύει από liquid metal δολοφόνους που έχουν έρθει από το μέλλον για να πετσοκόψουν. Έτσι ξηγιέται ένας Terminator.

Θα σου μάθει να μιλάς με επιχειρήματα

Γιατί καμία δύναμη δεν είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη του λόγου, τη δύναμη της λογικής, τη δύναμη του επιχειρήματος.

Έχει πάντα καλύτερα, δροσερότερα dad jokes

Κυρίως, όμως, έχει το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που κάνει έναν πατέρα αληθινά καλό στη δουλειά του. Έχει κρύα αστεία.

Arnold Schwarzenegger Polar Vortex GIF - Find & Share on GIPHY

Πολλά κρύα αστεία.

Arnold Schwarzenegger Chill GIF - Find & Share on GIPHY

Αμέτρητα κρύα αστεία.

Arnold Schwarzenegger Thumbs Up GIF - Find & Share on GIPHY

Βασικά, αυτή είναι η ζωή σου τώρα πια.

Best of internet