Quantcast

Αστροναύτες κι επιστήμονες της NASA διαλέγουν τις καλύτερες διαστημικές ταινίες, τώρα που το Ad Astra είναι στις αίθουσες

Δυστυχώς δεν ζήτησαν τη γνώμη γνωστής ελληνίδας συνεργάτιδας του οργανισμού, αυτά είναι τα άσχημα

THE NERDSTREAM

23 Σεπτεμβρίου 2019

Την βδομάδα που μας πέρασε, ο Brad Pitt έκανε την πρώτη του μεγάλη εξόρμηση στο διάστημα. Μόλις λίγους μήνες μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino, o λατρεμένος ηθοποιός έσκασε ξανά μύτη με το Ad Astra του James Gray (το οποίο είδαμε κι εμείς στη Βενετία), κι έτσι έγινε πλέον άνετα ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής κούρσας για τα Όσκαρ.

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας λοιπόν, η 20th Century Fox διοργάνωσε ένα πάνελ από κοινού με επιστήμονες της NASA, η οποία συνεισέφερε στην ταινία προσφέροντας τα μάλα στην αίσθηση αυθεντικότητας που αποπνέει όσον αφορά το διαστημικό ταξίδι. Εκεί, ο σκηνοθέτης τις ταινίες στράφηκε στους επιστήμονες και αστροναύτες του πάνελ και τους απηύθυνε την ερώτηση: ποια είναι η αγαπημένη σας διαστημική ταινία;

Πρώτη απάντησε η Laura Kerber, ειδική ερευνήτρια της NASA σε θέματα προώθησης τζετ, η οποία επέλεξε το animated Titan A.E. ως αγαπημένο της sci-fi φιλμ. Έπειτα σειρά πήρε ο Ron Manning, αρχιμηχανικός στο εργαστήριο προώθησης τζετ της NASA, ο οποίος κινήθηκε σε γνώριμα μονοπάτια με το αριστουργηματικό 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick. Στη συνέχεια, ο Steve Lee, επικεφαλής του πρότζεκτ εξερεύνησης των κρατήρων του Άρη, έκανε την πιο nerdy επιλογή διαλέγοντας την πρώτη ταινία Star Trek, ενώ τέλος η αστροναύτης της NASA, Tracy Caldwell Dyson, δήλωσε ότι δυσκολεύεται τα μάλα να διαλέξει ανάμεσα στο πρώτο Star Wars και το επικό The Right Stuff.

Ικανοποιητικές απαντήσεις γενικά, μοιάζει να το κατέχουν το θέμα τα παιδιά, αλλά εμείς περιμένουμε εναγωνίως την εγχώρια απάντηση που θα τους βάλει στην θέση τους. Πιθανώς με μια ταινία που δεν διαδραματίζεται καν στο διάστημα.

Best of internet