Quantcast

To Jojo Rabbit του Taika Waititi παίρνει το βραβείο κοινού στο Τορόντο, ετοιμάζεται να γίνει το πιο παράξενο οσκαρικό φαβορί ever

Είναι μια κωμωδία με τον Χίτλερ από τον σκηνοθέτη του What We Do in the Shadows, δεν περιγράφουμε άλλο

THE NERDSTREAM

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ανάμεσα στις ταινίες για τις οποίες ανυπομονούσαμε περισσότερο για το 2019, εξέχουσα θέση κατείχε το Jojo Rabbit. Γιατί, πιθανώς ρωτάτε αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες; Πρωτίστως, γιατί το Jojo Rabbit το έχει γυρίσει ο Taika Waititi. Ποιος είναι αυτός, ίσως αναρωτιέστε αξιότιμοι αναγνώστες; Είναι ο δημιουργός του (κινηματογραφικού και τηλεοπτικού) What We Do in the Shadows, είναι ο σκηνοθέτης του Thor: Ragnarok (αλλά και του επερχόμενου Thor 4), είναι εκείνος που θα ξαναζωντανέψει το Time Bandits του Terry Gilliam.

Στο Jojo Rabbit λοιπόν ακολουθούμε την ιστορία ενός μικρού αγοριού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θαυμάζει τον Χίτλερ ως είδωλό του και τον μετατρέπει σε φανταστικό του φίλο, με τον ίδιο τον Waititi να παίζει τον Αδόλφο και την Scarlett Johansson επίσης να πρωταγωνιστεί. Είναι μια ταινία που περιγράφεται ως αντι-ναζί σάτιρα, κι είναι μια ταινία που λόγω αυτού προβλημάτισε τα μάλα την Disney ως προς το πώς θα την προωθήσει (…).

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, η ταινία έκανε πριν από μερικές μέρες την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο (εκεί που δοκιμάζονται πολλά οσκαρικά δυνατά χαρτιά, μαζί με την Βενετία βέβαια), αλλά οι κριτικές που έλαβε ήταν μάλλον αντικρουόμενες, με κάποιους να κράζουν και κάποιους να αποθεώνουν αυτό το παράξενο quirky αποτέλεσμα. Αυτός που λάτρεψε το Jojo Rabbit όμως ήταν ο λαός, ο οποίος χάρισε χτες στην ταινία το People’s Choice Award (για την ιστορία, στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Marriage Story που λατρέψαμε στη Βενετία και στην τρίτη το Parasite που πήρε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες).

Βέβαια, ο λόγος που μας ενδιαφέρει αυτό είναι ότι το εν λόγω βραβείο πολύ συχνά έχει αποτελέσει προπομπό των υποψήφιων ή/και των νικητών του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Από το 2008 και μετά, όλες οι ταινίες που πήρανε το People’s Choice Award ήταν υποψήφιες έπειτα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, με 4 απ’ αυτές να το κερδίζουν κιόλας (Slumdog Billionaire, The King’s Speech, 12 Years a Slave, Green Book). Αν κάτι είναι σίγουρο πάντως, αυτό είναι πως η πιθανή υποψηφιότητα του Jojo Rabbit θα είναι αναμφίβολα πιο αμφιλεγόμενη απ’ ό,τι συνήθως.

Τσεκάρετε το trailer και αναμείνατε στο ακουστικό σας μέχρι να εμφανιστεί στα ελληνικά σινεμά:

Best of internet