Quantcast

O Joaquin Phoenix δεν ήθελε καθόλου την οικογένεια Bruce Wayne στο Joker, αλλά η DC είχε άλλη γνώμη

Έτσι γίνεται άμα μπλέκεις με κόμιξ και υπερήρωες και τέτοια

THE NERDSTREAM

11 Σεπτεμβρίου 2019

Όχι, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας πούμε spoilers για το Joker. Δεν θα σας κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Ήδη από την περασμένη βδομάδα που κυκλοφόρησε το τελευταίο trailer της ταινίας που είδαμε στη Βενετία, μάθαμε όλοι μας ότι το Joker του Todd Phillips με τον μεγάλο Joaquin Phoenix θα περιλαμβάνει τον Thomas Wayne, δηλαδή τον μπαμπά του Batman. Αν δεν θυμάστε, ξανατσεκάρετε:

Και μπορεί η χρήση της οικογένειας Wayne να ήταν ικανοποιητική τελικά στην ταινία (δεν θα πούμε περισσότερα), ο ίδιος ο Joaquin Phoenix είχε διαφορετική γνώμη. Σε χτεσινή συνέντευξη του ηθοποιού και του σκηνοθέτη στους New York Times, αποκαλύφθηκε πως ο Phoenix δεν ήθελε να υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στο Joker και στην γενικότερη μυθολογία της DC και του Batman.

Πιο συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι ο ηθοποιός θα προτιμούσε η ταινία να μην λέγεται καν Joker αλλά Arthur. Δυστυχώς όμως, απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι όλο και πιο δύσκολο πια να φτιάξεις μια αυτοτελή ταινία και να αποκτήσει τέτοια δημοσιότητα αν δεν συνδέεται με κάποιο ήδη γνωστό franchise. Έχοντας δει την ταινία, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι συμφωνούμε με τον Phoenix, αφού το Joker θα στεκόταν μάλλον καλύτερα ως εντελώς αυτοτελής ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα έπος που θα συζητηθεί πάρα, πάρα πολύ – κι οπότε απλά ανυπομονούμε κι εμείς να το ξαναδούμε στις 3 Οκτωβρίου που θα κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες.

Best of internet