Quantcast

Netflix και αίθουσες τσακώνονται για τη διανομή του Irishman, ελπίζουμε να μην γίνει καμιά στραβή

Ο λαός θέλει Scorsese στο σινεμά, τέλος

THE NERDSTREAM

22 Αυγούστου 2019

Υπήρχαν περιπτώσεις που μας είχε πονέσει το γεγονός ότι το Netflix δεν έδωσε ταινίες του για κινηματογραφική διανομή. Το Annihilation ήταν μια τέτοια περίπτωση, το τελευταίο των αδερφών Coen ήταν μια άλλη. Είναι, θα λέγαμε, μια από τις αρνητικές συνέπειες του χαμηλής έντασης πολέμου ανάμεσα στην streaming πλατφόρμα και την παραδοσιακή κινηματογραφική βιομηχανία. Παρόλα αυτά, η φάση φάνηκε να αλλάζει προς το καλύτερο με το περσινό Roma του Alfonso Cuaron, το οποίο πήγε γαμιώντας στις αίθουσες και τα βραβεία, κι έτσι φάνηκε να δίνει λύση σε μια βασική κινηματογραφική ανησυχία μας: μην τυχόν και δεν δούμε σινεμά τη νέα ταινία Martin Scorsese.

Ναι, το The Irishman αναμένεται μέσα στο 2019, αλλά το τοπίο σχετικά με τη διανομή του δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένο ακόμα. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στα τέλη Σεπτέμβρη, κι έπειτα είχαμε ακούσει ότι θα βγει στα σινεμά για δύο βδομάδες πριν πάει στο Netflix για online streaming. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, όμως, οι διαπραγματεύσεις της πλατφόρμας με τις αλυσίδες αιθουσών στην Αμερική δεν πάει και πολύ καλά.

Το ρεπορτάζ λοιπόν λέει ότι οι αλυσίδες Cineplex και AMC διαπραγματεύονται χωριστά με το Netflix κι αμφότερες ζητάνε διανομή τριών μηνών πριν η ταινία πάει στην πλατφόρμα, κάτι που προφανώς δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στο Netflix. Μάλιστα τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο κι οι συζητήσεις σταμάτησαν τον Ιούλιο, ενώ ξεκίνησαν πάλι από νέα βάση μέσα στον Αύγουστο. Για την ιστορία, το Roma παίχτηκε στα σινεμά για τρεις βδομάδες πριν πάει στο Netflix.

Σε τελική ανάλυση, ας κόψουν το λαιμό τους να τα βρούνε. Λεφτά θα βγάλουν σε κάθε περίπτωση. Εμείς απλά Scorsese στο σινεμά θέλουμε. Μέχρι τότε, πάμε άλλη μία το trailer:

Best of internet