Quantcast

Sequel του 28 Days Later ετοιμάζει ο Danny Boyle, περίπου 28 χρόνια μετά

Μαζί με τον σεναριογράφο της πρώτης ταινίας, Alex Garland

THE NERDSTREAM

25 Ιουνίου 2019

Ήταν μια σημαντική ταινία το 28 Days Later, φίλες και φίλοι. Ήταν αριστούργημα; Όχι, δεν ήταν αριστούργημα, αλλά ήταν ένα τιμιότατο μετα-αποκαλυπτικό ζόμπι θρίλερ που κράτησε αναμμένη τη φλόγα του μεγάλου δασκάλου George Romero, κάνοντας τα ζόμπια περίπου 58 φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει στο σινεμά βέβαια.

Καθόλου τυχαία, η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία το 2002. Την σκηνοθέτησε ο Danny Boyle, ο οποίος στα 90s μας είχε χαρίσει ένα Trainspotting κι ένα Shallow Grave. Την έγραψε ο Alex Garland, ο οποίος είχε γράψει ήδη το The Beach κι αργότερα θα γινόταν ένας από τους καλύτερους sci-fi δημιουργός της εποχής του με το Ex Machina και το Annihilation. Τέλος, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαμε τον πιτσιρικά ακόμα Cilian Murphy, πριν τις δόξες του Breakfast on Pluto, του Batman Begins και του Peaky Blinders φυσικά.

Κι ενώ το 2007 είχαμε ένα μέτριο sequel με το 28 Weeks Later, τώρα ο ίδιος ο Boyle ανακοινώνει πως δουλεύει πάνω σε μια τρίτη ταινία μαζί με τον Garland (κανείς εκ των οποίων δεν είχε εμπλακεί με την δεύτερη). Βέβαια, ακόμα μόνο την ιδέα έχουν επεξεργαστεί και δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα, αλλά μας προειδοποιεί πως είναι πολύ καλή.

Η αλήθεια είναι πάντως πως περιμένουμε περισσότερα πράγματα από τον Garland παρά από τον Boyle, ο οποίος σε λίγες μέρες θα έχει μια νέα ταινία στα σινεμά με το χλιαρό Yesterday και προσφάτως αποχώρησε από το επόμενο James Bond λόγω διαφωνιών με την παραγωγή. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε και βλέπουμε – αρκεί φυσικά να έχει μέσα Thomas Shelby το sequel.

Best of internet