Quantcast

Το χολιγουντιανό Akira έρχεται το 2021 από τον Taika Waititi, αλλά αυτό δεν μας καθησυχάζει και τόσο

Αφήστε το μωρέ ήσυχο, αφού δε σας βγαίνει με τα anime στο Χόλιγουντ

THE NERDSTREAM

27 Μαΐου 2019

Το 2019, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο η χρονιά στην οποία διαδραματίζεται το Akira, το κλασικό αριστουργηματικό anime που μας χάρισε μια από τις καλύτερες cyberpunk στιγμές στην ιστορία του σινεμά. Πλέον, το 2019 είναι κι η χρονιά που οριστικοποιήθηκε αυτό που ακουγόταν για χρόνια: ότι ετοιμάζεται ένα χολιγουντιανό remake της ταινίας του Κatsuhiro Otomo.

Ήδη από το 2017 είχαν ενταθεί οι φήμες πως η Warner ετοιμάζει μια νέα ταινία βασισμένη στο Akira, με τα ονόματα που ακούγονταν πιθανά να αναλάβουν την σκηνοθεσία να περιλαμβάνουν τον Jordan Peele, τον Christopher Nolan και τον Taika Waititi. Κι αυτός ο τελευταίος, λοιπόν, θα είναι ο σκηνοθέτης του χολιγουντιανού Akira από την εταιρία παραγωγής του Leonardo DiCaprio. Όπως μάθαμε χτες, η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας είναι 21 Μαΐου 2021, δηλαδή ίδια μέρα με το John Wick 4 που επίσης ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες.

Μην παρεξηγηθούμε. Ο Waititi είναι ένας εξαίρετος σκηνοθέτης με ήδη υπέροχα δείγματα γραφής, από το Boy και το Hunt for the Wilderpeople μέχρι το Thor: Ragnarok και το What We Do in the Shadows. Παρόλα αυτά, ίσως πρέπει κάποια στιγμή το Χόλιγουντ να πάρει απόφαση πως δεν του βγαίνει με τα anime σε live-action εκδοχές μετά τις συνεχείς παταγώδεις αποτυχίες ταινιών σαν τις Dragonball EvolutionSpeed RacerDeath Note και Ghost in the Shell.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι προτιμούμε να βλέπουμε φερέλπιδες σκηνοθέτες σαν τον Waititi να αναλαμβάνουν δικά τους, πρωτότυπα πρότζεκτ κι όχι να μπλέκουν με remakes και reboots κι όλα αυτά τα πράματα του διαόλου με τα οποία μας έχει μπουχτίσει η βιομηχανία της ποπ κουλτούρας.

Best of internet