Quantcast

Επιστρέφουν στα σινεμά όλες οι ταινίες του Wong Kar-wai σε 4Κ, για να κάνουν τα μάτια σας ευτυχισμένα

Ενώ ο ίδιος ετοιμάζεται για τη νέα του ταινία

THE NERDSTREAM

7 Μαΐου 2019

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια χωρίς να έχουμε δει νέα ταινία από τον Wong Kar-wai. Τελευταία φορά που τον συναντήσαμε στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2013 με το The Grandmaster, το οποίο ήταν ΟΚ αλλά αδυνατούσε να συγκριθεί με τα σπαρακτικά αριστουργήματα απ’ τα οποία των γνωρίσαμε, όπως το Chungking Express και το In the Mood for Love.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, το 2019 θα είναι το έτος της μεγάλης επιστροφής του μεγάλου δημιουργού από το Hong Kong. Πριν από ένα μήνα είχαμε τα υπέροχα νέα πως ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του, η οποία θα έχει τον τίτλο Blossoms κι η οποία θα κλείνει την άτυπη τριλογία που ξεκίνησε με το In the Mood for Love και το 2046. Και τώρα μαθαίνουμε πως όοολες οι ταινίες του Wong Kar-wai ετοιμάζονται για μια λαχταριστή 4K αποκατάσταση.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο Filmmaker Magazine, οι 10 ταινίες του θα επιστρέψουν μέσα στο 2020 στις κινηματογραφικές αίθουσες σε αποκατάσταση 4Κ, προκειμένου να εορταστεί η 20ή επέτειος του In the Mood for Love. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχει έχουν δουλευτεί εδώ και αρκετό καιρό οι νέες αποκατεστημένες εκδοχές των ταινιών του, και το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Μέχρι τότε, πάμε μία να θυμηθούμε τι οπτικά θαύματα μας έχει χαρίσει αυτός ο μέγας μάγιστρος του χρώματος:

Best of internet