Quantcast

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του DC Extended Universe, τώρα που τα πράματα μπαίνουν σε μια σειρά

Άντε να αρχίσει να στρώνει λίγο παραπάνω η φάση

THE NERDSTREAM

9 Απριλίου 2019

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Πολλάκις έχουμε κατηγορηθεί, φίλες και φίλοι, για το ότι δείχνουμε ιδιαίτερη προτίμηση στις ταινίες της Marvel κι αντιθέτως σνομπάρουμε αυτές της DC, με τον υβριστικό χαρακτηρισμό marveluben να μας πονάει ακόμα κατά βάθος. Τουναντίον όμως, αγαπητοί αναγνώστες, έχουμε αγαπήσει παράφορα τους χαρακτήρες της DC από τα παιδικά μας χρόνια και θέλουμε να τους δούμε ξανά στις καλές ταινίες που τους αξίζουν, ασχέτως του τι θα κάνουν τα γιγάντια στούντιο-φάμπρικες της Disney και της Warner που έχουν πάρει ψιλο-εργολαβία τους δύο τιτάνες των υπερηρωικών κόμιξ.

Προφανώς, η ιστορία του blockbuster υπερηρωικού σινεμά είναι στενά δεμένη με τους χαρακτήρες της DC, αφού το Superman του 1978 δια χειρός Richard Donner γέννησε το ύφος της μοντέρνας υπερηρωικής ταινίας, ενώ αργότερα οι Batman του Tim Burton και του Christopher Nolan έδειξαν στην πράξη πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει το υπερηρωικό σινεμά όταν τα στούντιο εμπιστεύονται έμπειρους δημιουργούς να δώσουν την δική τους αισθητική και στυλ στους αγαπημένους χαρακτήρες.

Το 2013, η Warner είπε να ξεκινήσει το DC Extended Universe, μιμούμενη σαφέστατα την ήδη τότε μεγάλη επιτυχία του Marvel Cinematic Universe, επιλέγοντας τον Zack Snyder ως εκείνον τον άνθρωπο που θα έδινε το συνολικό αισθητικό στίγμα του κινηματογραφικού σύμπαντος. Και πράγματι, οι τρεις ταινίες που σκηνοθέτησε ο ίδιος (δηλαδή το Man of Steel, το Batman v Superman και το Justice Leage) είχαν όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία του σναϊντερικού σινεμά – γεγονός που τουλάχιστον εμάς δεν μας άρεσε καθόλου. Κι αν σ’ αυτό προσθέσουμε την αποτυχία του Suicide Squad να αποτελέσει το Guardians of the Galaxy του DCEU, τότε τα πράγματα έμοιαζαν αρκετά δυσοίωνα.

Από την άλλη βέβαια, το σύμπαν της DC πήρε μερικές πολύ καλές ανάσες εμπορικής επιτυχίας και λαϊκής αναγνώρισης με τα διασκεδαστικότατα Wonder Woman και Aquaman, ενώ η πρόσφατη απόφαση της Warner να κινηθεί περισσότερο προς την κατεύθυνση των αυτοτελών ιστοριών αντί για το σώνει-και-ντε ενιαίο κινηματογραφικό σύμπαν είναι σίγουρα ένα πολύ καλό σημάδι, παρά το γενικότερο μπάχαλο αποχωρήσεων κι ανακατατάξεων στους συντελεστές του DCEU. Ήδη, ας πούμε, η πρώτη φετινή ταινία της DC, το Shazam!, τα πήγε περίφημα στο box office και τις κριτικές, αποτελώντας μια πολύ ευχάριστη ανάσα δροσιάς στη μουντίλα που εγκαθίδρυσαν οι ταινίες του Snyder.

Και τώρα, με το DCEU να κλείνει 6 χρόνια, 7 ταινίες και να ετοιμάζεται λίγο-πολύ για μια νέα αρχή, καλούμε εσάς να ψηφίσετε χωρίς φόβο (αλλά με πάθος) την καλύτερη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC.

380

Wonder Woman (2017)

264

Aquaman (2018)

167

Shazam! (2019)

154

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

152

Man of Steel (2013)

99

Suicide Squad (2016)

96

Justice League (2017)

Best of internet