Quantcast

FILM CUP ‘18: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς όπως εσείς αγαπάτε | ROUND 1

Στο τέλος θα μείνει μόνο μία

17 Δεκεμβρίου 2018

Είναι το τέλος της χρονιάς, αγαπητοί αναγνώστες κι αγαπητές αναγνώστριες, οπότε ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Πέρα από το ότι η χριστουγεννιάτικη κατάθλιψη και το αίσθημα ζοφίλας για την επερχόμενη χρονιά πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας, είναι επίσης αυτή η εποχή όπου πνίγουμε τον πόνο μας στα ουίσκια σε λίστες με τα καλύτερα και τα χειρότερα πράγματα του παρελθόντος έτους – του σωτήριου 2018.

Ναι, φυσικά και θα φτιάξουμε τις δικές μας λίστες, γιατί ούτως ή άλλως, αυτός ο εθισμός είναι καταδίκη, δε μπορούμε να του γλιτώσουμε. Πριν απ’ αυτό, όμως, αποφασίσαμε να δώσουμε τον λόγο σε σας. Ξέρουμε ότι σας αρέσει να διαλέγετε μεταξύ δύο ευκρινών επιλογών. Ξέρουμε ότι σας αρέσει να κατατάσσεται ταινίες. Ξέρουμε ότι σας αρέσει να τσακώνεστε με άλλους ανθρώπους στο ίντερνετ.

Ας σας εξηγήσουμε, λοιπόν, τι κάναμε. Φτιάξαμε ένα τουρνουά κινηματογραφικό με ταινίες της φετινής χρονιάς. Το ονομάσαμε FILM CUP 2018, κυρίως γιατί δεν σκεφτήκαμε ποτέ κάτι καλύτερο. Δεν βάλαμε πολλές, μην γίνει αχούρι η φάση – βάλαμε 16. Πώς τις διαλέξαμε και πώς τις κατατάξαμε; Βάλαμε κάτω όλες τις ταινίες που πήραν φέτος κινηματογραφική διανομή στη χώρα μας (ή διανομή σε πλατφόρμας τύπου Netflix) κι απ’ αυτές διαλέξαμε καμιά 50ριά, δηλαδή αυτές που είτε μας άρεσαν περισσότερο ή έκαναν περισσότερο τζέρτζελο.

Έπειτα, για να είμαστε δίκαιοι, συμψηφίσαμε όλες τις βαθμολογίες από το IMDb και το Rotten Tomatoes (δηλαδή του λαού και των κριτικών) κι από τον μέσο όρο κάθε ταινίας προέκυψε η κορυφαία 16άδα, απ’ όπου κι έπειτα βγάλαμε τα ζευγάρια. Δυστυχώς, αυτή η σκληρή πλην δίκαια διαδικασία άφησε απ’ έξω μερικές ταινίες που εμείς αγαπήσαμε πολύ φέτος (Suspiria, You Were Never Really Here, Annihilation, Mandy) αλλά και μερικές άλλες που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό (Bohemian Rhapsody, Deadpool 2The Ballad of Buster Scruggs). Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Έτσι, λοιπόν, από την τελική κατάταξη, καταλήξαμε (με επιστημονικότατο τρόπο: 1 με 16, 2 με 15 κ.ό.κ) στα παραπάνω ζευγάρια για την πρώτη φάση των 16 ταινιών.

Ψηφίστε δίκαια. Ψηφίστε ειλικρινά. Ψηφίστε παθιασμένα. Τα στοιχήματα επιτρέπονται, αλλά δεν ενθαρρύνονται και μην μας μπλέκετε με τέτοια. Οι αψιμαχίες επιβάλλονται.

Πάμε.

Roma VS Widows

520

Roma

196

Widows

Shoplifters VS Hereditary

369

Hereditary

285

Shoplifters

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri VS Black Panther

883

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

290

Black Panther

Call Me By Your Name VS First Man

488

Call Me By Your Name

306

First Man

A Star Is Born VS A Quiet Place

602

A Quiet Place

213

A Star Is Born

Lady Bird VS Isle of Dogs

380

Lady Bird

339

Isle of Dogs

Avengers: Infinity War VS BlacKkKlansman

720

Avengers: Infinity War

308

BlacKkKlansman

Cold War VS Phantom Thread

375

Phantom Thread

223

Cold War

Best of internet