Quantcast

Στο μεταξύ, ο Alan Moore φτιάχνει μια ταινία που δεν είχε πάρει κανείς πρέφα μέχρι τώρα

Ο μετρ των κόμιξ γράφει το πρώτο του σενάριο για το The Show

THE NERDSTREAM

13 Δεκεμβρίου 2018

Είναι γενικά λίγο μυστήρια η σχέση του Alan Moore με τον κόσμο του σινεμά. Μπορεί το V for Vendetta να ήταν αξιοπρεπέστατο, αλλά οι υπόλοιπες μεταφορές των έργων του στο σινεμά (από το From Hell και το League of Extraordinary Gentlemen μέχρι το Watchmen και το Killing Joke) δεν είχαν ως επί το πλείστον και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση από κοινό και κριτική. Κι ο ίδιος, άλλωστε, έχει αποστασιοποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται από αυτές τις κινηματογραφικές μεταφορές.

Τώρα, όμως, ο Alan Moore είναι έτοιμος να μπει με τα μπούνια στον κόσμο του σινεμά υπογράφοντας για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο σενάριο. Η ταινία του λοιπόν, για την οποία μάθαμε μόλις προχτές από το ρεπορτάζ του Deadline, ονομάζεται The Show κι αποτελεί ένα σκοτεινό gothic fantasy παραμύθι που διαδραματίζεται σε μια στοιχειωμένη αγγλική πόλη των αρχών του 20ού αιώνα. Καύλα δηλαδή. Ιδού κι η πρώτη εικόνα από την ταινία:

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Mitch Jenkins (με τον οποίο ο Moore είχε συνεργαστεί ξανά στο crowdfunded μικρού μήκους πρότζεκτ Show Pieces πριν από λίγα χρόνια), ενώ το καστ μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους Tom Burke, Siobhan Hewlett, Ellie Bamber και τον ίδιο τον Moore. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε πρόκειται να φτάσει στις αίθουσες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πράμα φαίνεται πολλά υποσχόμενη.

Best of internet