Quantcast

Πλέον σπάει ταμεία το The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, ο λαός γουστάρει ακραίες καταστάσεις

Η φάση είναι 2018

THE NERDSTREAM

26 Νοεμβρίου 2018

Φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Γιώργο Λάνθιμο. Ναι, απ’ ό,τι φαίνεται, καλύτερη κι από τις προηγούμενες. Η νέα του ταινία, το The Favourite, έκανε την πρεμιέρα της φέτος στο Φεστιβάλ της Βενετίας και αποθεώθηκε τα μάλα, αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής αλλά και το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Olivia Colman.

Κι ενώ, προφανώς, η φημολογία για τα επερχόμενα Όσκαρ καλά κρατεί, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε αποδείχτηκε πως το The Favourite δεν θα είναι μια φεστιβαλική ταινία περιορισμένου κοινού που θα σαρώσει βραβεία. Αντίθετα, απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόσμος ψοφάει να την δει και θα της χαρίσει μεγάλα νούμερα στο box office. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον από το εντυπωσιακό άνοιγμα της ταινίας στους κινηματογράφους των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το The Favourite άνοιξε με limited release σε μόλις 4 κινηματογράφους και εισέπραξε συνολικά 420.000 δολάρια, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό εσόδων ανά αίθουσα για το 2018, πίσω από το φετινό Suspiria. Η ταινία του Λάνθιμου κατέκτησε την κορυφή και στις 4 αίθουσες που έπαιξε, παρότι είχε απέναντί της μεγάλες εμπορικές ταινίες σαν το Creed 2 και το Wreck-It Ralph 2. Με λίγα λόγια, το wide release της ταινίες που αναμένεται αυτήν την βδομάδα θα την αναδείξει μάλλον σε απρόσμενη εμπορική επιτυχία – γεγονός εξίσου υπέροχο και ευπρόσδεκτο.

Best of internet